Τραγωδία. Πέθανε 5χρονο κοριτσάκι από εγκεφαλίτιδα στην Ρόδο. Είχε πεθάνει και η αδελφή της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τραγωδία. Πέθανε 5χρονο κοριτσάκι από εγκεφαλίτιδα στην Ρόδο. Είχε πεθάνει και η αδελφή της

Η εγκεφαλίτιδα πρόκειται για φλεγμονή του εγκεφάλου

 medlabnews.gr iatrikanea

Από εγκεφαλίτιδα πέθανε το 5χρονο κοριτσάκι από τη Ρόδο, που νοσηλευόταν τις τελευταίες 20 ημέρες στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Η νέα αυτή τραγωδία αποτελεί το δεύτερο «χτύπημα» της μοίρας για την ίδια οικογένεια, που είχε χάσει και το πρώτο κοριτσάκι της σε ηλικία 1,5 έτους, το 2014. Όπως ανέφεραν σχετικές πληροφορίες, και τα δύο παιδιά έχασαν την ζωή τους από την ίδια ασθένεια.

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ο Μιχάλης Γιαννακός τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εξήγησε ότι «το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα από την Ρόδο πριν από περίπου έναν μήνα, σε σοβαρή επιληπτική κατάσταση. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από εγκεφαλίτιδα και έκαναν μεγάλες προσπάθειες στη ΜΕΘ. Στο τέλος του μήνα μάλιστα έγινε και χειρουργείο, σε μια προσπάθεια να το σώσουν. Δυστυχώς, χθες έχασε τη ζωή του».

Ο ίδιος εξήγησε, επίσης, ότι «η διάγνωση του θανάτου του είναι από εγκεφαλίτιδα. Μπορεί το βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό να έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη αυτή».

Η εγκεφαλίτιδα πρόκειται για φλεγμονή του εγκεφάλου, που προκαλείται από ιό και επηρεάζει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Είναι η φλεγμονή του εγκεφαλικού παρεγχύματος Μπορεί να είναι διάχυτη ή εστιακή (σπανιότερα). Συχνά συνυπάρχει και μηνιγγίτιδα. 

Η εγκεφαλίτιδα μπορεί να προκαλέσει γριππώδη συμπτώματα, όπως πυρετό ή πονοκέφαλο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση σκέψης, επιληπτικές κρίσεις, ή προβλήματα με τις αισθήσεις και την κίνηση. Ωστόσο, πολλές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας καταλήγουν μόνο με ήπια γριππώδη συμπτώματα ή ακόμα και καθόλου συμπτώματα, γι’ αυτό και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.
Οι σοβαρές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας, αν και είναι σχετικά σπάνιες, μπορεί αποδειχτούν απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς. Επειδή η πορεία εξέλιξης της κάθε μίας περίπτωσης εγκεφαλίτιδας μπορεί να είναι απρόβλεπτη, είναι σημαντικό να γίνει εγκαίρως η διάγνωση και να ξεκινήσει η θεραπεία.  Η νόσος αν δεν προληφθεί εγκαίρως είναι θανατηφόρα.



Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων