Αποκάλυψη - βόμβα για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αποκάλυψη - βόμβα για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

Το κατηγορητήριο, αναφέρει για τον Κώστα Αγοραστό

 medlabnews.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, στο κατηγορητήριο ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός φέρεται να έδωσε εντολή για μπάζωμα του χώρου, δίχως να ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως είχε υποχρέωση.

Το Star σημειώνει ότι η εντολή για να μπαζωθεί το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη δόθηκε τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, ενώ ήδη είχε αναλάβει η Εισαγγελία Λάρισας την έρευνα.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει ο τηλεοπτικός σταθμός, οι δικαστές είχαν τον πρώτο λόγο για οποιαδήποτε ενέργεια και μάλιστα τόσο σημαντική.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη εκτιμούν ότι έχει γίνει προσπάθεια συγκάλυψης με το μπάζωμα στον χώρο.

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το Star, αναφέρει για τον Κώστα Αγοραστό: «Κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος και χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, έδωσε εντολή στον διαχειριστή της επιχείρησης να προβεί σε επίστρωση του δρόμου στο χώρο με χαλίκια - υλικά 3Α και Ε4 και επίστρωση τμήματος με τριμμένη πίσσα, παρεμβαίνοντας έτσι αυθαίρετα και αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος».

Για το τι έγινε την ημέρα των εργασιών, υπάλληλος της τεχνικής εταιρείας, που συμμετείχε στο έργο κατέθεσε: «Όσα κυβικά χώμα απομακρύναμε για να καθαρίσουμε το χώρο (ξύλα, πουρνάρια, χόρτα, θάμνοι) ήταν περίπου 300 κυβικά ( 20 φορτηγά ) τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο ,με εντολή της Πυροσβεστικής».

«Όσα χαλίκια είχαμε ρίξει, με εντολή της Περιφέρειας, τα στρώσαμε, ρίξαμε τρίμμα πίσσας τύπου 3Α και το διαμορφώσαμε για να γίνει και ένα εκκλησάκι εκεί για τα θύματα», πρόσθεσε ο υπάλληλος.

«Εκτελούσα εντολές και είχα υποστηρικτικό ρόλο», αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Κώστας Αγοραστός, σύμφωνα με το Star, χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση για το ποιος του έδωσε την εντολή για το μπάζωμα.

Η καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού. Ο Αγοραστός και το μπάζωμα


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων