Πέθανε 11χρονος κάνοντας το νέο challenge το chroming που επεκτείνεται στα κοινωνικά δίκτυα. Τι κάνουν; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε 11χρονος κάνοντας το νέο challenge το chroming που επεκτείνεται στα κοινωνικά δίκτυα. Τι κάνουν;

11χρονος πέθανε από καρδιακή ανακοπή λόγω του challenge "Chroming" στο TikTok

 medlabnews.gr iatrikanea

Επικίνδυνο challenge στο TikTok οδήγησε σε θάνατο έναν 11χρονο στη Βρετανία και η οικογένειά του ζητά να κλείσει η πλατφόρμα.

Στο challenge "Chroming", όπως ονομάζεται, παιδιά εισπνέουν αναθυμιάσεις από αεροζόλ, ασετόν, διαλύτες χρωμάτων και προϊόντα καθαρισμού, προκειμένου να «φτιαχτούν».

Η εισπνοή αυτών των τοξικών χημικών ουσιών μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα, οδηγώντας σε συγκεχυμένη ομιλία, ζάλη, ακόμη και θάνατο.

Το άτυχο αγόρι, ο Τόμι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του από καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά ήταν αργά.

«Πέθανε ακαριαία μετά από ένα ξενύχτι στο σπίτι ενός φίλου», δήλωσε η γιαγιά του αγοριού, Τινα Μπερνς. «Τα αγόρια είχαν δοκιμάσει την τρέλα του TikTok, το chroming».

«Είχε χρυσή καρδιά, όπως και ο μπαμπάς του», δήλωσε η Μπερνς. «Η οικογένειά μας είναι εντελώς συντετριμμένη».

Τι είναι το challenge «chroming»

Το «chroming» περιλαμβάνει την εισπνοή των αναθυμιάσεων από κοινά είδη οικιακής χρήσης, όπως δοχεία αεροζόλ, ασετόν, χρώματα και προϊόντα καθαρισμού, ενώ οι έφηβοι κινηματογραφούν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα για να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο.

Αυτό το challenge μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ασφυξία, καρδιακές ανακοπές και πολλά άλλα. Oδήγησε σε πολλούς θανάτους εφήβων σε όλο τον κόσμο – και έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα από τα viral βίντεο με χρώμιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οικογένεια του Tommie-Lee πιστεύει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να «κάνει περισσότερα» για να κρατήσει τους χρήστες ασφαλείς και θα πρέπει ακόμη και να κλείσει για να αποτρέψει τον θάνατο άλλων παιδιών.

«Δεν θέλουμε άλλα παιδιά να ακολουθούν το TikTok ή να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, θέλουμε να καταργήσουμε το TikTok και να μην επιτρέπονται παιδιά σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάτω των 16 ετών. Θέλουμε να βοηθήσουμε να σωθούν οι ζωές άλλων παιδιών και να ευαισθητοποιηθούν οι οικογένειες για να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή» σημειώνει η οικογένεια.

Το TikTok έχει αντιμετωπίσει κριτική για την επικράτηση των επικίνδυνων τάσεων των εφήβων στην πλατφόρμα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων