Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 77 ετών ( video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 77 ετών ( video)

Η Άννα Παναγιωτοπούλου που αγαπήσαμε ως Μαντάμ Σουσού, Όλγα Χαρίτου, Χριστίνα Μαρκάτου και όχι μόνο, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

medlabnews.gr 

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, που χάρισε σημαντικές ερμηνείες στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η ηθοποιός που αγαπήσαμε ως Μαντάμ Σουσού, Όλγα Χαρίτου, Χριστίνα Μαρκάτου και όχι μόνο, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω της σελίδας του στο Facebook ο Σταμάτης Κραουνάκης. Ο γνωστός καλλιτέχνης έγραψε: «Έφυγε η Άννα» και συνόδευσε την ανάρτησή του με ένα video με εκείνον και την ηθοποιό να τραγουδούν στο Ηρώδειο το 2008.

H αγάπη της για την υποκριτική, η καριέρα και η προσωπική της ζωή


Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 30 Ιουλίου 1947. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια άσχετη με την υποκριτική, αλλά η ίδια από νωρίς εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός. Οι γονείς της όμως, ήταν αρνητικοί σε αυτό και έτσι την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, αλλά εκείνη γύρισε κρυφά για να κυνηγήσει το όνειρό της, δίνοντας εξετάσεις στο Εθνικό.

Εκεί γνωρίστηκε με τον Σταμάτη Φασουλή και μαζί ξεκίνησαν την επαγγελματική τους πορεία στο θέατρο.

Οι δυο τους υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι», παράσταση που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό.

Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας (και προσωπικό της »φαβορί»), θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται »κλασικές».

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου παντρέυτηκε το 1972 και απέκτησε έναν γιο, ο οποίος της χάρισε ένα εγγόνι. Τα τελευταία χρονια της ζωής της ζούσε στον Λυκαβηττό και επισκεπτόταν πολύ συχνά την Τήνο. Αντιμετώπιζε σοβαρό προβλήμα υγείας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων