Ένας Γερμανός εμβολιάστηκε για κοροναϊό 217 φορές σε διάστημα 29 μηνών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ένας Γερμανός εμβολιάστηκε για κοροναϊό 217 φορές σε διάστημα 29 μηνών

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «The Lancet Infectious Diseases»

 medlabnews.gr iatrikanea

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά… 217 φορές, φέρεται να εμβολιάστηκε Γερμανός πολίτης για τον κοροναϊό, παρά τις σχετικές ιατρικές προειδοποιήσεις!

Η απίστευτη αυτή είδηση έγινε ευρέως γνωστή από το BBC, ενώ δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «The Lancet Infectious Diseases», το οποίο ανέφερε ότι ο 62χρονος άνδρας εμβολιάστηκε μέσα σε διάστημα 29 μηνών.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Erlangen της Γερμανίας, Kilian Schober: «Μάθαμε για την περίπτωσή του μέσω άρθρων εφημερίδων. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του και τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Erlangen. Ενδιαφερόταν πολύ να το κάνει», είπε, με τον άντρα να παραδίδει οικειοθελώς δείγμα σάλιου και αίματος στους ερευνητές για να τα εξετάσουν.

Σύμφωνα με τον Δρ. Schober που αρχικά ανησύχησε ότι η υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος του 62χρονου μπορεί να είχε κουράσει ορισμένα κύτταρα, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων δόσεων: «Μπορέσαμε να πάρουμε δείγματα αίματος μόνοι μας όταν ο άνδρας έλαβε έναν περαιτέρω εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης με δική του επιμονή. Μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δείγματα για να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό».

Όπως τελικά διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο 62χρονος δεν έχει νοσήσει ποτέ από τον κοροναϊό, ενώ ακόμα εξετάζεται εάν η υπερδοσολογία του σκευάσματος του έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην υγεία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων