Μακελειό. Ρώσος πολίτης περιγράφει πώς έσωσε τη σύζυγο του και αφόπλισε τρομοκράτη. Βραβεύεται | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μακελειό. Ρώσος πολίτης περιγράφει πώς έσωσε τη σύζυγο του και αφόπλισε τρομοκράτη. Βραβεύεται

medlabnews.gr 

Όπως μεταφέρουν το πρακτορείο Ρία Νοβόστι και ο ιστότοπος Μόσκβα24, ένας πολίτης αφόπλισε έναν από τους τρομοκράτες του Crocus City Hall της Μόσχας και με την βοήθεια ενός ακόμα παρευρισκόμενου τον «εξουδετέρωσαν». Είναι αρκετά πιθανό να πρόκειται για τον φερόμενο ως τρομοκράτη που το BBC της Ρωσίας μεταφέρει πως σκοτώθηκε μέσα στον συναυλιακό χώρο.

Αυτό θα ενδυνάμωνε κάποιες από τις «προβληματικές πληροφορίες», καθώς αρχικά οι πληροφορίες από επίσημες ρωσικές πηγές έκαναν λόγο για 5 έως 20 τρομοκράτες που επιχείρησαν στο πολιτιστικό κέντρο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Μόσκβα24, ο ανώνυμος για την ώρα άνδρας, δήλωσε ότι «όλα συνέβησαν ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του βρίσκονταν στο αμφιθέατρο. Είχα ένα δευτερόλεπτο να σκεφτώ και έσπρωξα τη γυναίκα μου και έτρεξα γύρω του προς τα αριστερά, άρπαξα το πολυβόλο με το αριστερό μου χέρι και το τράβηξα προς τα κάτω και με το δεξί μου χέρι άρχισα να τον χτυπάω στο κεφάλι», είπε.

Μετά από αυτό, σύμφωνα πάντα με το αφήγημα,« ένα άλλο άτομο που βρισκόταν στο δωμάτιο ήρθε σε βοήθεια του άνδρα. Μαζί του κατάφερε να εξουδετερώσει τον τρομοκράτη. Χάρη στις ενέργειες των ανδρών, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι μπόρεσαν να φύγουν από την αίθουσα». Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών ο πρώτος άνδρας έχει αναγνωριστεί και γίνεται προσπάθεια να αναγνωριστούν όλοι όσοι βοήθησαν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών της Ρωσίας έδωσε εντολή να απονεμηθεί υπηρεσιακό βραβείο στον άνδρα που εξουδετέρωσε έναν από τους τρομοκράτες 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής στο Telegram και αναμεταδίδει το πρακτορείο Ρία Νοβόστι «Κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης, ένας από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα επέδειξε πρωτοφανές θάρρος».

Αναφέρει πως «ο άνδρας, προσπαθώντας να προστατεύσει τη σύζυγό του από τους τρομοκράτες που πυροβολούσαν τον κόσμο, πήδηξε πάνω σε έναν από αυτούς και τον εξουδετέρωσε. Με τις ενεργές και αποφασιστικές ενέργειές του έσωσε τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή γύρω του». Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, «σημειώνοντας τον ηρωισμό του άνδρα, έδωσε εντολή στα εξειδικευμένα τμήματα της Επιτροπής Ερευνών να τον προτείνουν για ένα υπηρεσιακό βραβείο».

Ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τη Ρωσική Επιτροπή Ερευνών, σκοτώθηκαν 133 άνθρωποι (όμως αναμένεται να ανέβει ο αριθμός των απωλειών καθώς το RT ανακοίνωσε εδώ και ώρες πως οι νεκροί είναι 143). Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Όλα τα θύματα νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων