Δικαίωση για την οικογένειά του Σουμάχερ για την αισχρή συνέντευξη προϊόν τεχνητής νοημοσύνης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δικαίωση για την οικογένειά του Σουμάχερ για την αισχρή συνέντευξη προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους το γερμανικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει μία υποτιθέμενη αποκλειστική συνέντευξη του Μίχαελ Σουμάχερ.

 medlabnews.gr iatrikanea

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους το γερμανικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει μία υποτιθέμενη αποκλειστική συνέντευξη του Μίχαελ Σουμάχερ. Παρά το ότι, ως γνωστόν, ο μεγάλος πρωταθλητής είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του από το 2013 έπειτα από το ατύχημά του με σκι στις Άλπεις.

Η συνέντευξη όπως είχαμε και εμείς αναφέρει ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης (AI) πράγμα το οποίο δεν αποκαλυπτόταν παρά στο τέλος της δημοσίευσης. Ωστόσο άφηνε να εννοηθεί ότι η AI είχε εκπαιδευτεί από… τον ίδιο τον Σούμι. Στην «συνέντευξη», ο Μίχαελ παρουσιαζόταν να υποστηρίζει ότι: «αισθάνομαι πολύ καλύτερα από πριν. Μπορώ, χάρη στην ομάδα των ιατρών μου, να στέκομαι, πλόν, μόνος μου ενώ κάνω και μερικά μικρά βήματα».

Όπως αναμενόταν το προαναφερθέν δημοσίευμα προκάλεσε σάλο όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Η διευθύντρια σύνταξης του Die Aktuelle, Άνε Χόφμαν απομακρύνθηκε από τη θέση της. Και η οικογένεια Σουμάχερ κινήθηκε νομικά εναντίον του περιοδικού.

Όπως αναμενόταν το προαναφερθέν δημοσίευμα προκάλεσε σάλο όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Η διευθύντρια σύνταξης του Die Aktuelle, Άνε Χόφμαν απομακρύνθηκε από τη θέση της. Και η οικογένεια Σουμάχερ κινήθηκε νομικά εναντίον του περιοδικού.

Εξάλλου ακόμη και μετά το ατύχημα του Μίχαελ, η οικογένειά του έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να τον προστατεύσει από τα φώτα της δημοσιότητας. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο Μίχαελ έχει 24ωρη παρακολούθηση στο σπίτι του στην Ελβετία από πολυμελή ομάδα ιατρών και νοσηλευτών.

Μία από τις ελάχιστες περιστάσεις που τα μέλη της οικογένειας Σουμάχερ μίλησαν δημοσίως για τον Μίχαελ ήταν στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Schumacher» το οποίο κυκλοφόρησε το 2021.

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα

Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι “μια περίπτωση χωρίς ελπίδα”, αποκαλύπτει ο στενός του φίλος, Ρότζερ Μπενουά, στην ενημέρωση για την υγεία του μετά από σχεδόν δέκα χρόνια περίθαλψης μετά το τραγικό ατύχημα που υπέστη όταν έκανε σκι.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, ο οποίος υπέστη σοβαρά τραύματα κατά τη διάρκεια ατυχήματος στο σκι στις γαλλικές Άλπεις το 2013, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για περισσότερο από μια δεκαετία. 

Λίγοι έχουν δει ή επισκεφθεί τον Σουμάχερ από τότε που υπέστη τον σχεδόν μοιραίο εγκεφαλικό τραυματισμό του και οι αναφορές για την κατάσταση του Γερμανού είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Ορισμένοι φίλοι, ακόμη και μέλη της οικογένειας, κρατήθηκαν στο σκοτάδι από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν διαρροές στον Τύπο.

Ο δημοσιογράφος της F1 Μπενουά, στενός φίλος του Σουμάχερ, υποστήριξε ότι η περίπτωση του 54χρονου είναι “χωρίς ελπίδα” σε μια τραγική ενημέρωση για την υγεία του αυτή την εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Blick, ο Μπενουά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ενημέρωση για την κατάσταση του Σουμάχερ.

Όταν ρωτήθηκε, απάντησε: “Όχι. Υπάρχει μόνο μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση και αυτή είναι αυτή που έδωσε ο γιος του Μικ σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του το 2022: “Θα έδινα τα πάντα για να μιλήσω στον μπαμπά”.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων