Φίδι ξεπρόβαλε μέσα από την μπανιέρα. Γιατί γεμίσαμε φίδια; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φίδι ξεπρόβαλε μέσα από την μπανιέρα. Γιατί γεμίσαμε φίδια;

Όλα έγιναν στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Φιλιππούπολη στην Λάρισα

 medlabnews.gr iatrikanea

Από πέρυσι παρατηρήθηκε ότι τα φίδια κάνουν την εμφάνισή τους εκτός από τα χωριά και στις πόλεις.

Στιγμές λαχτάρας έζησε άνδρας στο σπίτι του σε περιοχή της Λάρισας, όταν αντίκρισε φίδι στην μπανιέρα του. Όλα έγιναν πριν μερικές ημέρες στην συνοικία της Φιλιππούπολης και στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας.

Ο άνδρας εντόπισε ένα μικρό φίδι να ξεπροβάλλει από το σιφόνι της μπανιέρας στην τουαλέτα του διαμερίσματος. Μετά τον τρόμο που έζησε αρχικά, η πρώτη του κίνηση ήταν να ανοίξει το καυτό νερό, να το ρίξει μαζί με χλωρίνη και φυσικά να βουλώσει το σιφόνι.

Έπειτα ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και εκείνος με τη σειρά του κάλεσε συνεργείο απεντόμωσης προκειμένου να κάνει την εφαρμογή για την απώθηση του φιδιού.

Γιατί γεμίσαμε φίδια;

Γιατί, όμως, βλέπουμε τόσα περιστατικά αυτή την περίοδο και τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που μας δαγκώσει ένα φίδι;

Είναι η εποχή που τα φίδια είναι πιο δραστήρια, όπως όλη η φύση άλλωστε. Είναι περίοδος αναπαραγωγής και αναζήτησης τροφής. Αυτό διαρκεί από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Ιουνίου, μετά τα πάντα πέφτουν σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, το ίδιο συμβαίνει και με τα φίδια.

Έξαρση εμφανίζουν φέτος τα δαγκώματα από φίδια σε ανθρώπους. Τόσο που πλέον η καταγραφή τους στα νοσοκομεία είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. «Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δήγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές» τονίζει σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής. 

 Όπως εξηγεί, πρέπει κατ’ αρχάς να ληφθούν προφυλακτικά μέτρα με πρώτιστό να κοπούν τα χόρτα στις περισσότερες περιοχές. «Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.» 

Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν… και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή. Όλα τα άλλα που κάνει ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις είναι πιο επικίνδυνα απ’ το ίδιο το δάγκωμα του φιδιού… 

Το δάγκωμα του φιδιού που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς στο δευτερόλεπτο. Άρα υπάρχει ο χρόνος να μη κάνει κανείς τίποτε, να ξεπλύνει την πηγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

1

1 σχόλιο

Epicuros είπε...

Καλή και χρήσιμη η ενημέρωση, αλλά έχω μια ορθογραφική παρατήρηση: "Δείγμα" είναι μια μικρή ποσότητα υλικού για ...δείγμα. Το δάγκωμα γράφεται "δήγμα"

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων