Παπαδόπουλος Υψηλός κίνδυνος σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα. Τρεις περιοχές σε σεισμικό κίνδυνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παπαδόπουλος Υψηλός κίνδυνος σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα. Τρεις περιοχές σε σεισμικό κίνδυνο

Σε σεισμική νηνεμία βρίσκεται η Ελλάδα και εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου μία έξαρση σεισμών

 

medlabnews.gr iatrikanea 

Αναστάτωση και έκπληξη στους σεισμολόγους προκάλεσε ο σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάβββατο, ανοιχτά της Κύθνου.

Η Ελλάδα αν και σεισμογενής, αυτη την περίοδο και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2021 βρίσκεται σε σεισμική ύφεση, όπως επεσήμανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Για τον υψηλό κίνδυνο σεισμικής έξαρσης στην Ελλάδα, μίλησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος το πρωί της Δευτέρας (2/6) στο Action24, μετά τον σεισμό 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο ανοιχτά της Κύθνου.

Ο γνωστός σεισμολόγος επεσήμανε ότι η Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε σεισμική ύφεση.

«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων όπως αυτή της περιόδου 2019-2021 που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σημείωσε δε, ότι «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι».

Οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Όσον αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο «Κεντρικό Ιόνιο, στο τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά, τον Κορινθιακό και την περιοχή των Δωδεκανήσων, το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο».

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για Κορινθιακό

«Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό τον Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981 αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς»

«Η μεγάλη αξία έγκειται στο να προλαμβάνουμε, να τηρείται με ευλάβεια ο αντισεισμικός κανονισμός, να προχωρήσουμε σε ελέγχους» κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός. Τι πρέπει να κάνετε. Κουτί πρώτων βοηθειών. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις....

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων