Εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο. Aρχαιολογικοί χώροι, Σούνιο, Ακρόπολη, ΚΠΙΣΝιάρχος, Μουσεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο. Aρχαιολογικοί χώροι, Σούνιο, Ακρόπολη, ΚΠΙΣΝιάρχος, Μουσεία

 

medlabnews.gr

Με ελεύθερη είσοδο θα μπορούν να επισκεφθούν 100 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους οι πολίτες σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή διοργάνωση, θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως και τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει θεατρομουσικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση, αφηγήσεις παραμυθιών και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, πολλές εκ των οποίων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιήσουν επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Πανσέληνος με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα και την Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής

Παρόλο που ο αρχαιλογικός χώρος του Σουνίου θα παραμείνει κλειστός το βράδυ της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, μπορείς να τον απολαύσεις από λίγο πιο μακριά και συγκεκριμένα από το καφέ «Ναός» (ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο), που έχει ανεμπόδιστη θέα στο μνημείο αλλά και στο φεγγάρι.

Στις 19 Αυγούστου η Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ευτύχη Ζαρμπ, θα πλημμυρίσουν τον ιστορικό χώρο με τις μουσικές τους σε μια πραγματικα μοναδική βραδιά, κάτω από την πανσέληνο του «Οξυρρύγχου».

Η Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής ιδρύθηκε το 2005. Με σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα, και υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ευτύχη Ζαρμπ, έχει έντονη και συνεχή παρουσία στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της περιοχής ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ναός Ποσειδώνα, Σούνιο

Δευτέρα 19 Αυγούστου, 21:00 μ.μ

Είσοδος Ελεύθερη

Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία συναυλία από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελληνικά και ξένα γνωστά τραγούδια για το φεγγάρι και μουσική κινηματογράφου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στις 9 μ.μ.

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι είναι παράλληλα μουσικοί υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν φοιτήσει σε διάφορα ωδεία της χώρας και έχουν καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία μετά από εξετάσεις. Η Μπάντα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. Ερμηνεύουν: Σοφία Ζώβα (σοπράνο) και Άγγελος Μουσίκας (βαρύτονος).

Επίσης, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ., όπως κάθε Δευτέρα. Λόγω της Πανσελήνου την ίδια μέρα, το Μουσείο και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα ανοίξουν για τους επισκέπτες από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα. Ανεξάρτητα από τη δωρεάν συναυλία της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο στις 9 μ.μ., η είσοδος στο Μουσείο θα είναι με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου.

Για όσους επιθυμούν να εξυπηρετηθούν στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, απαιτείται μόνο η παραλαβή μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εστιατόριο πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 210 9000915.

Σινε-μαραθώνιος κάτω από την πανσέληνο στο ΚΠΙΣΝ

Πιστό στο ραντεβού του για μοναδικές βραδιές κάτω από την πανσέληνο, μετά το απολαυστικό Full Moon Sleepover τον Ιούλιο κάτω από την «Πανσέληνο του Ελαφιού», το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτή τη φορά ξενυχτάει αγναντεύοντας το γεμάτο φεγγάρι με αγαπημένες, νοσταλγικές ταινίες.

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την πανσέληνο του Αυγούστου, γνωστή και ως «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου», με έναν ξεχωριστό σινε-μαραθώνιο που θα μας κρατήσει ξύπνιους, από τις 21.00 ως το ξημέρωμα. Απαραίτητα εφόδια για αυτό το ξεχωριστό event στο Ξέφωτο του πάρκου, η διάθεση για ξενύχτι, υπνόσακοι και αντικουνουπικά.

Τo Film Pit (Μάκης Παπασημακόπουλος, Αχιλλέας Χαρμπίλας, Στέλιος Καρακάσης) προσγειώνεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο για ένα Full Moon Film Marathon με 80s νοσταλγία. Τέρατα της μυθολογίας, ιπτάμενοι εξωγήινοι, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, διάλογοι με αξέχαστες ατάκες, αγωνία, δράση, γέλιο και… μια μεταμεσονύχτια έκπληξη περιμένουν όσους και όσες αντέξουν!

Το Full Moon Film Marathon πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα ταινιών.

«Μελωδίες στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τρεις τενόρους» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαιολογικών Χώρων – Μνημείων Πειραιά», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πανσελήνου του Αυγούστου, διοργανώνουν στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Ζέας -Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 ώρα 21:00, μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μελωδίες στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τρεις τενόρους».

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες από όπερα, οπερέτα, αλλά και σύγχρονα δημοφιλή κομμάτια ξένων και Ελλήνων συνθετών.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Πακσόγλου, Ανδρέας Καραούλης, Χρήστος Δεληζώνας, τενόροι / Μαρία Κατριβέση, σοπράνο

Στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και στο μαντολίνο ο Τάσος Αποστόλου. Είσοδος ελεύθερη.

Πανσέληνος με θέα την Ακρόπολη στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Στις 19 Αυγούστου, από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες του Μουσείου Μαρία Κάλλας θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café στο ισόγειο, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας.

Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Δύο μαγευτικές μουσικές βραδιές γεμάτες τέχνη και μελωδίες, υπό το φως της πανσελήνου, με φόντο τη εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών. Την ευθύνη του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Πληροφορίες τηλεφωνικά: 210 44 04 204

Είσοδος στο μουσείο: Κλείστε το δωρεάν εισιτήριό σας εδώ (περιορισμένη διαθεσιμότητα)

Mουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σάς προσκαλεί στην μουσική εκδήλωση με τον Μιχάλη Χανιώτη και την Εύα Σταμπολίδου με τίτλο: “ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ” την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι: Μιχάλης Χανιώτης: Μπουζούκι – Τραγούδι, Εύα Σταμπολίδου: Τραγούδι, Λάζαρος Σαμαράς: Ακορντεόν, Δημήτρης Κίτσιος: Μπάσο, Τόλης Νήρας: Ακουστική κιθάρα – Τραγούδι και Κώστας Κωστόπουλος: Ηλεκτρική κιθάρα. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο που φέτος φέρει τον τίτλο «…η Σελήνη άστραφτε ολόγεμη…» και τελεί υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024. Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές του μουσείου αλλά και να επισκεφθούν την περιοδική έκθεση «Χαλκός και Λιγνίτης» και την έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Βρεττάκου με τίτλο «Μυθοβραχίες», που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στους χώρους του μουσείου. Η είσοδος στο μουσείο, τις περιοδικές εκθέσεις και τη μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Μουσική εκδήλωση για την πανσέληνο «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στο Γαλαξιδι

Υπουργείο Πολιτισμού & Δήμος Γαλατσίου

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 η μουσική εκδήλωση για την πανσέληνο «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, στις 21:00, στον προαύλιο χώρο Ομορφοκκλησιάς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 «Όμορφες Νύχτες στην πόλη».

Συμμετέχουν:

Οι ερμηνευτές Σπύρος Κουτσοβασίλης & Μαρίνα Μανωλάκου

Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» με οκταμελές μουσικό σχήμα

Μουσική επιμέλεια: Ελευθέριος Μαυρομμάτης

Παρουσίαση: Κοραλία Μαργέλη

Υπεύθυνος εκδήλωσης: Μάνος Ελευθερίου

Παγωτίνια, ξηροί καρποί, νεράκια & λικέρ: ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ

Το φωτισμένο μνημείο, το οποίο θα έχει την τιμητική του, μαζί με άλλους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, θα περιμένει ανοικτό τους επισκέπτες του από 18:00 – 22:00. ✔Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ σε όλες τις εκδηλώσεις!

🤩Σας περιμένουμε!

✔Το έντυπο διατίθεται δωρεάν σε όλο το Γαλάτσι και μπορείτε να το ξεφυλλίσετε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου, στο ακόλουθο link: https://www.galatsi.gov.gr/banner/politistikes-ekdiloseis/ #galatsi #summer2024 #omorfokklisia #music #fullmoon #festival2024

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων