Τρομερές εξxελίξεις για το δυστύχημα στο λουνα παρκ. Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής. Μηχανικός έβαλε υπογραφή καταλληλότητας την ημέρα του δυστυχήματος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τρομερές εξxελίξεις για το δυστύχημα στο λουνα παρκ. Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής. Μηχανικός έβαλε υπογραφή καταλληλότητας την ημέρα του δυστυχήματος

Έγγραφο της ΕΛΑΣ ενημέρωνε ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του

medlabnews.gr 

Την ώρα που συνεχίζονται οι έλεγχοι από τους πραγματογνώμονες στο μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στη Χαλκιδική, ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο έρχεται στο φως για την υπόθεση.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι θα έρθει τεχνικός την επόμενη ημέρα. Πράγματι σύμφωνα με εργαζόμενο που μίλησε στο OPEN, ο μηχανικός πήγε την επόμενη ημέρα στο λούνα παρκ, δηλαδή την ημέρα του δυστυχήματος, αλλά έδωσε την έγκρισή και την υπογραφή του για τη λειτουργία τους, χωρίς όμως να βάλει σε λειτουργία τα παιχνίδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open εργαζόμενος της επιχείρησης, ο οποίος απασχολείται στο διπλανό λούνα παρκ που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, συχνά υπήρχαν παράπονα για το παιχνίδι και γενικά για τα μηχανήματα του πάρκου ψυχαγωγίας, αλλά εκείνος είτε ζητούσε από τα παιδιά να καθίσουν σε διπλανά καθίσματα, είτε τα έβαφε για να μοιάζουν καινούργια.

Έγγραφο της ΕΛΑΣ ενημέρωνε ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ η αστυνομία φαίνεται ότι με έγγραφο της, από της 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει το δήμο Κασσάνδρας, ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Το έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας με ημερομηνία 9 Ιουλίου, προς το δήμο Κασσάνδρας αναφέρει τη λειτουργία καταστήματος άνευ γνωστοποίησης, όπως είναι το θέμα του.

Όπως αναφέρει το έγγραφο ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν πολλά

Ο πραγματογνώμονας που βρέθηκε από το πρωί σήμερα στο σημείο του δυστυχήματος, ζήτησε και τοποθετήθηκαν σακιά με άμμο στις θέσεις του επίμαχου παιχνιδιού, προσομοιώνοντας το βάρος των επιβατών σε αυτό.

Στη συνέχεια το έθεσαν σε λειτουργία, προκειμένου να δει πως κινείται και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία θα τους οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος.

"Κάναμε κάποιους ελέγχους και για να δούμε τα επιμέρους στοιχεία, μια δοκιμαστική λειτουργία", όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρος Γκλαβόπουλος, πραγματογνώμονας-μηχανολόγος-μηχανικός.

Ένας 18χρονος που εργαζόταν στην επιχείρηση, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος χειριστής έσπαγε πλάκα με τους ανθρώπους που ανέβαιναν στο παιχνίδι, το πήγαινε στο τέρμα, ακούγοντας μέχρι και τις παρατηρήσεις των υπολοίπων εργαζομένων στο λούνα παρκ.

Η οικογένεια του 19χρονου ζητά κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για τους υπεύθυνους. Κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, οι ευθύνες γίνονται για άλλη μια φορά "μπαλάκι", μεταξύ των αρμοδίων. Η δημοτική αρχή παραδέχτηκε ότι δεν είχε έγκριση λειτουργίας το λούνα παρκ και βρισκόταν σε διαδικασία επιβολής ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε εκ του νόμου να σφραγίσει την επιχείρηση, αλλά και ότι δεν διαθέτει κατάλληλο ελεγκτικό μηχανισμό για τη βεβαίωση των παραβάσεων.

Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής,

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως η υπόθεση του τραγικού θανάτου του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του όταν η καρέκλα του παιχνιδιού στο οποίο επέβαινε αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώπιον των αδελφών και της μητέρας του.

Το λούνα παρκ σφραγίστηκε από τις Αρχές και το παιχνίδι εξετάζεται από πραγματογνώμονες, ενώ ο 21χρονος χειριστής, ο οποίος είχε τραπεί σε φυγή μετά το περιστατικό, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Κιλκίς την Τρίτη 20 Αυγούστου. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση και τον άφησε ελεύθερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο 21χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν, με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και κλοπές αυτοκινήτων. Έχει συλληφθεί στο παρελθόν μετά από έκδοση εντάλματος και έχει προσαχθεί συνολικά έξι φορές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ζούσε στο Κιλκίς και είχε μεταβεί στη Χαλκιδική για να ξεφύγει από άτομα που τον καταδίωκαν.

Θα πάμε μέχρι τέλους, λέει η οικογένεια του 19χρονου

Στο μεταξύ η οικογένεια του 19χρονου δήλωσε, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στη μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Νικολάος Πετρίδης.

«Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ΄ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο - προ βεβαίως του περιστατικού - όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ΄ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Ο κ. Πετρίδης δήλωσε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρές ευθύνες οι οποίες αναβαθμίζουν τις κατηγορίες σε κακουργηματικού χαρακτήρα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων