Ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από την κόλαση του πρώτου βαγονιού επιστρέφει από την Βοστώνη. Δεν είναι καλά τα νέα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από την κόλαση του πρώτου βαγονιού επιστρέφει από την Βοστώνη. Δεν είναι καλά τα νέα

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών.

 

 

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όσοι επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι βρήκαν τραγικό θάνατο, εκτός από ένα άτομο.

Μάχη δίνει ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε να βγει ζωντανός από το πρώτο βαγόνι που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023. 

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr, ο 22χρονος Βολιώτης φοιτητής ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, όπου είχε διακομιστεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο του 2023, συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό και τη μητέρα του.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν για σχεδόν ένα χρόνο στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον κάνουν να ξυπνήσει από το βαθύ κώμα, στο οποίο βρίσκεται από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν εκσφενδονίστηκε από τη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορευματική στα Τέμπη.

Η κατάστασή του παραμένει σταθερή, χωρίς κανένας γιατρός να μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα και η συνέχεια της νοσηλείας του σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσει την αγωγή που του χορηγείται και η υποστήριξή του με ειδικά μηχανήματα.

«Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη»

Η μητέρα του είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR. «Εδώ και έναν χρόνο ο Γεράσιμος δίνει γενναίο αγώνα για τη ζωή του… Ένα χρόνο μετά έχω τόσα πολλά να πω… δεν ήρθε η ώρα. Από την ημέρα του εγκλήματος αυθόρμητα στην αρχή, με προσπάθεια αργότερα, κρατάω τον θυμό. Γιατί επικεντρώθηκα στο πώς και όχι στο γιατί. Πώς να διορθώσω… να γιατρέψω… να σώσω.

Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη. Ακόμα είναι όλα κρίσιμα, δεν νοείται κάτι άλλο από το να είμαι δίπλα του απερίσπαστη, ανεπηρέαστη. Μόνο τα λόγια των γιατρών και οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Ψάχνω το βλέμμα, τη φωνή, τη μουσική του και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πέρα από το παιδί μου είναι ποτέ να μην ξανασυμβεί» είχε πει.

Συνεχίζοντας η μητέρα του Γεράσιμου ανέφερε: «Και η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας. Όχι αυτών που έφυγαν, στη θέση όσων έμειναν. Ακόμα δεν μπορώ να αντικρίσω την εικόνα με τα δύο βαγόνια σε ορθή γωνία.

Ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι σε κώμα. Και η εξέλιξη της κατάστασής του είναι απρόβλεπτη. Ο Γεράσιμος έχει κάνει δύο εγχειρίσεις. Η πρόγνωση είναι φτωχή. Όμως, πέρα από την αγάπη μου, μόνο την ελπίδα και την πίστη έχω να του δώσω. Του έχω εμπιστοσύνη, έχει κερδίσει πολλές μάχες», επισήμανε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων