Καιρός για δίαιτα και αποτοξίνωση. Τι να κάνετε για να απομακρύνετε τοξίνες και επιπλέον βάρος; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καιρός για δίαιτα και αποτοξίνωση. Τι να κάνετε για να απομακρύνετε τοξίνες και επιπλέον βάρος;

Υπάρχουν τρόποι να αποτοξινωθείτε τρώγοντας έξυπνα και υιοθετώντας μερικές κινήσεις που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες.

της Θάλεια Γούτου, κοσμετολόγου, αισθητικού, medlabnews.gr iatrikanea

Hρθε η στιγμή να κάνουμε αποτοξίνωση και να αποβάλουμε όλες τις τοξίνες που έχει το σώμα μας από τα πολλά γλυκά, το αλκοόλ και τα υπόλοιπα βαριά φαγητά.
Υπάρχουν τρόποι να αποτοξινωθείτε τρώγοντας έξυπνα και υιοθετώντας μερικές κινήσεις που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες.
Δεν είναι καιρός για εξαντλητικές δίαιτες. Η περίοδος επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι σχετικά μικρή εφόσον ακολουθήσετε τους παρακάτω τρόπους:



  • Πιείτε άφθονο Νερό. Το αλκοόλ και οι καταχρήσεις των γιορτών μπορεί να επιβάρυναν και το συκώτι σας. Για να το αποτοξινώσετε θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό (τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα). Τα νεφρά μέσω της διούρησης καθαρίζουν τον οργανισμό από τις τοξίνες που βρίσκονται στο σώμα μας και αυτός  είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να βοηθήσετε το συκώτι σας να αποβάλλει τις τοξίνες. Έχετε πάντα ένα μικρό μπουκαλάκι νερό μαζί σας. Στόχος είναι το «ξέπλυμα» του οργανισμού, ενώ αν συνδυαστεί με μία φέτα λεμόνι θα έχει επιπλέον οφέλη. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι βασική σε μια περίοδο αποτοξίνωσης.  
  • Καταναλώστε φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα. Τροφές πλούσιες σε ίνες είναι τα φασόλια, τα φρέσκα φρούτα, τα φρέσκα λαχανικά, τα  δημητριακά ολικής άλεσης, το σιτάρι, η βρώμη, το κριθάρι, η  σίκαλη, το κεχρί,το  καλαμπόκι και το  καστανό ρύζι. 
  • Τρώτε άφθονα λαχανικά και φρούτα που έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες διαθέτουν αντιγηραντική δράση και είναι χρήσιμα στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο, το οποίο προκαλεί διούρηση, συμβάλλοντας έτσι και αυτό στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε τουλάχιστον δύο σαλάτες και δύο με τρία φρούτα καθημερινά. Τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν επίσης και στην αποτοξίνωση του ήπατος. Καταναλώστε καθημερινά 5-6 μερίδες φρέσκων φρούτων και λαχανικών.  Αυτές οι τροφές είναι χαμηλές σε θερμίδες, ειδικά σε σχέση με το μεγάλο βάρος και τον όγκο που έχουν και πλούσιες σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνες και μέταλλα.
  • Περιορίστε τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Περιορίστε την επιτραπέζια ζάχαρη, τη σακχαρόζη, τη γλυκόζη, το μέλι, και τη σορβιτόλη. Τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα  όπως τα μακαρόνια, οι σοκολάτες, τα αρτοποιήματα, τα τσιπς, τα κούκις κλπ. Επίσης πολλά τρόφιμα όπως πίτες, μπισκότα, κέικ, παγωτά, αναψυκτικά, σοκολάτες, πουτίγκες, μαρμελάδες και ζελέ περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχαρόζης ή άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων. Τέλος καλό θα ήταν να απομακρύνετε τα γλυκά από τα σημεία που περνάτε συχνά στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας για να μην έχετε την επιθυμία να τα καταναλώνετε συνεχώς.
  • Περιορίστε την κατανάλωση του αλατιού στο μαγείρεμα ή στο φαγητό. Περιοριστείτε στη προσθήκη αλατιού κατά το μαγείρεμα και μην βάζετε επιπλέον όταν κάθεστε στο τραπέζι. Τυποποιημένα και κονσερβοποιημένα προϊόντα, αλλαντικά και τουρσιά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Θυμηθείτε ότι όλα τα τρόφιμα από μόνα τους, περιέχουν αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι το αλάτι που προσθέτουμε κατά την ετοιμασία του φαγητού είναι επιπρόσθετο.
  • Προσπαθήστε να κρατήσετε τα επίπεδα άγχους χαμηλά και να αποβάλετε το επιπρόσθετο στρες μετά τις εορτές, καθώς η ψυχική υγεία συνδέεται άμεσα με τη σωματική. 
  • Πάρτε βαθιές αναπνοές. Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό των κυττάρων του σώματος και μερικές βαθιές αναπνοές στη διάρκεια της ημέρας μόνο θετικές συνέπειες μπορούν να έχουν.
  • Ο επαρκής ύπνος συμβάλλει σημαντικά στην ανανέωση του οργανισμού μας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την αποτοξίνωση του εγκεφάλου, αφού σύμφωνα με έρευνες, όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας καθαρίζει από τις τοξίνες. Για να κοιμηθείτε εύκολα πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για να παράγει σεροτονίνη, μια ουσία που μας βοηθάει να κοιμηθούμε. Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ, ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και αλκοόλ λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Αν έχετε αϋπνία η οποία επιμένει συμβουλευτείτε γιατρό. 
  • Αρχίστε γυμναστική τουλάχιστον ½ ώρα την ημέρα για 5 ημέρες την βδομάδα ή κάντε τουλάχιστον 2½ ώρες γυμναστική μέσα στη βδομάδα. Η άσκηση και το περπάτημα τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλουν στην αποβολή των τοξικών στοιχείων που είναι επιβλαβή για τα κύτταρα. Η εφίδρωση που προκαλεί η άσκηση βοηθάει επίσης πολύ στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και στην ανανέωση του δέρματος.
  • Αποτοξινώστε το δέρμα σας Τα ξενύχτια, οι καταχρήσεις και το κάπνισμα μπορεί να κούρασαν το δέρμα σας. Για να το ανανεώσετε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσής του. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια βούρτσα με μακριά λαβή για στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σας πριν το μπάνιο. Ένα αναζωογονητικό μπάνιο με άλατα και αιθέρια έλαια θα ανοίξει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα αυτό να αναπνεύσει καλύτερα και να αποβάλει τις τοξίνες.


Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων