Το Κοινωνικό Φαρμακείο επαναλειτουργεί στη Νεάπολη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το Κοινωνικό Φαρμακείο επαναλειτουργεί στη Νεάπολη


Στην επανέναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με στόχο να στηρίξει, βάσει δυναμικότητας, τουλάχιστον 150 σε ευάλωτους πολίτες καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι ενταγμένο στην πολύπλευρη Κοινωνική Πολιτική του δήμου, που παραμένει στην οδό Αγίου Στεφάνου 26 στη Νεάπολη, θα δέχεται αιτήσεις καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πρόκειται για μια δομή κατά της φτώχειας που λειτούργησε επί πενταετία εξυπηρετώντας χιλιάδες απόρους, άνεργους και ανασφάλιστους συμπολίτες και συνδημότες μας, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη προσωρινά μετά τις αλλαγές που επήλθαν στο πρόγραμμα με την κατάργηση αρκετών δομών.
Σήμερα με το νέο καθεστώς το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μέρος της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νεάπολης-Συκεών», που περιλαμβάνεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας ? ΕΚΤ» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό σε όλους τους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι/ες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης), ανασφάλιστα άτομα καθώς και δικαιούχους εθνικής προστασίας).
Αιτήσεις θα γίνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στη Νεάπολη (Αγ.Στεφάνου 26) και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Συμβουλευτικό Σταθμό στις Συκιές (8 π.μ.-4 μ.μ.).
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στο Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο είναι: Αντίγραφο ταυτότητας, βεβαίωση συμμετοχής σε ΚΕΑ ή πρόσφατο εκκαθαριστικό και λογαριασμός ΔΕΚΟ από όπου να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοικος του δήμου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων