Τι συνέβη και κάηκαν οι 26 στο Μάτι (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι συνέβη και κάηκαν οι 26 στο Μάτι (video)

Όσοι όμως ήταν στην ανηφόρα δηλαδή είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη πλευρά έπρεπε να ψάξουν δρόμο διαφυγής μέσα από τα χωράφια και τα σπίτια.





του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr


Το σημείο που κάηκαν οι άνθρωποι στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι ήταν ένα σημείο που συγκέντρωνε πάρα πολύ κόσμο, στην καφετέρια και στο διπλανό ταβερνάκι. Πάμπολλες φορές έχω καθίσει στο ταβερνάκι αλλά και στην καφετέρια τα περασμένα καλοκαίρια και γνωρίζω ότι και τα δύο μαγαζιά συγκέντρωναν πολύ κόσμο όλων των ηλικιών.

Και τα δύο μαγαζιά που τα χώριζε ένα δρομάκι βρίσκονται μπροστά στον παραλιακό δρόμο που σε εκείνο το σημείο έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Είναι στενός και είναι σε μια στροφή στο τέλος μιας απότομης κατηφόρας και στην αρχή μιας ανηφόρας. Στο σημείο εκείνο καταλήγει ένα δρομάκι κάθετο στον παραλιακό. Πάρα πολλές φορές μέρες μεγάλης κίνησης, όπως το καλοκαίρι και επειδή και από την μία πλευρά αυτής της στενής παραλιακής υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα των κατοίκων συνέβαινε μποτιλιάρισμα και έπρεπε με μανούβρες να ξεμπλοκαριστείς. 



Καταλαβαίνετε λοιπόν τι συνέβη στην  περίπτωση του πανικού που προκλήθηκε από την φωτιά. Πήραν κάτοικοι και επισκέπτες τα αυτοκίνητά τους και προσπάθησαν να φύγουν. Το πιο πιθανό προς την πλευρά της Ραφήνας, ως πιθανότερος πιο καθαρός δρόμος διαφυγής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και κάποιοι να έπρεπε να κάνουν αναστροφή. 





Έτσι και βρέθηκαν όλα τα καμένα αυτοκίνητα μες στην μέση του δρόμου. Εγκαταλείποντας τα αυτοκίνητά τους οι άνθρωποι θα έπρεπε να βρουν δρόμο διαφυγής. Όσοι ήταν κοντά στην διασταύρωση ίσως ήταν οι πιο τυχεροί αφού βρεθήκαν όλοι δίπλα στην θάλασσα. Όσοι όμως ήταν στην ανηφόρα δηλαδή είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη πλευρά έπρεπε να ψάξουν δρόμο διαφυγής μέσα από τα χωράφια και τα σπίτια. Ετσι συνέβη και το μοιραίο αφού μη βρίσκοντας τα κατάλληλα μονοπάτια βρέθηκαν σε γκρεμό και όχι στην παραλία.


Εδώ θα πρέπει να πει κανείς ότι αν γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του δρόμου οι αρμόδιοι, είχαν πάρει μέτρα με το ξέσπασμα της φωτιάς και περιμένοντας να συμβεί πανικός στον κόσμο θα έπρεπε να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό. 

Δείτε τις φωτογραφίες για να καταλάβετε αυτά που περιγράφω...
medlabnews.gr


Στον μεγάλο κύκλο και στα βελάκια είναι η καφετέρια και το ταβερνάκι και πίσω βλέπετε τον παραλιακό δρόμο γεμάτο με καμένα αυτοκίνητα. 
Στο μικρό κυκλάκι με τον σταυρό είναι το οικόπεδο που βρέθηκαν  οι 26 σοροί την Τρίτη το πρωί.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων