Αυτό που είδαμε και βιώσαμε οι θεατές αυτής τής επιτυχημένης προσπάθειας-πρότασης για σκηνική παρουσίαση τού Θουκυδίδη αξίζει να το παρακολουθήσουν όχι μόνο περισσότεροι θεατές αλλά και όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου των Σχολείων μας ως «μέγιστον μάθημα».
Γεώργιος Μπαμπινιώτης
Έρχονται τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ»
στο Μέγαρο Μουσικής Aθηνών
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
7, 8 και 9 Μαΐου | Ώρα 21.00
Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ!
https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2232&showid=4806#4806
Γενική είσοδος 18 € | Μειωμένο 12 €
Η παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη που αποθέωσαν οι Financial Times και έγινε το απόλυτο θεατρικό «talk of the town» του 2018 και sold out από στόμα σε στόμα, αποκτά τώρα Δεύτερο Μέρος. Τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ», που πραγματεύονται τα πολιτικά οράματα του Αλκιβιάδη και τη διάψευσή τους στην καταστροφική για τους Αθηναίους εκστρατεία στη Σικελία, έρχονται με αγγλικούς υπέρτιτλους την άνοιξη του 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μόνο για 3 παραστάσεις –Τρίτη 7, Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Μαΐου (ώρα έναρξης: 21.00)– σε μεγαλύτερη πλέον αίθουσα τριπλάσιας χωρητικότητας(Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), ώστε να ανταποκριθούν στη μεγάλη επιθυμία του κόσμου να παρακολουθήσει την παράσταση, ενώ για τον ίδιο λόγο έχει ήδη αρχίσει η προπώληση, έξι και πλέον μήνες πριν την πρεμιέρα. Τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ» παρουσιάζονται στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο και αποτελούν συμπαραγωγή της Dramaticus και του ΜΜΑ.
«Μαθήματα Πολέμου ΙΙ»
Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη.
Τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ» παρουσιάζουν επεισόδια από την δεύτερη φάση του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη Σικελική Εκστρατεία (415-413 π.Χ.), αντλώντας ιστορικό υλικό από το 6ο, το 7ο και μέρος του 8ου βιβλίου της θουκυδίδειας συγγραφής. Τα γεγονότα που ανθολογούνται στην δραματοποιημένη εκδοχή του κειμένου, παρακολουθούν τα κύρια σημεία από την πλέον δραματική –για την αθηναϊκή πολιτική– φάση του πολέμου. Από την μεγαλοϊδεατική φαντασίωση της αθηναϊκής κυριαρχίας στη Δύση, τις περιπετειώδεις τροπές των πολεμικών συγκρούσεων στην Σικελία μέχρι την τελική συντριβή των αθηναϊκών δυνάμεων και την οριστική ματαίωση του επεκτατικού οράματος. Η πολιτική και στρατιωτική «τραγωδία της Αθήνας» έχει ως τραγικό πρόσωπο τον απρόσωπο αθηναϊκό Δήμο και την τραγική διάνοιά του, όπως την ενσαρκώνουν τα πρόσωπα των μεγάλων πρωταγωνιστών (πολιτικών-στρατηγών), προπάντων του αμφιλεγόμενου Αλκιβιάδη και του αντιφατικού Νικία. Η σύλληψη του έργου ερείδεται στο νομοτελιακό τριαδικό σχήμα της αρχαίας τραγωδίας, Άτη-Ύβρις-Nέμεσις, προκειμένου να αποδώσει ερμηνευτικά τη μεγάλη «τραγωδία» της Αθήνας στη Σικελία.
Κείμενο, δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου