Φόρος τιμής στον Richard Rothman, τον πρωτοπόρο ορθοπαιδικό χειρουργό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φόρος τιμής στον Richard Rothman, τον πρωτοπόρο ορθοπαιδικό χειρουργό

Ο Dr. Rothman ήταν ένας χειρουργός ο οποίος στη διάρκεια της 50χρονης σταδιοδρομίας του άλλαξε άρδην τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν τις χρόνιες παθήσεις των αρθρώσεων


Ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο γιατρό, έναν οραματιστή και καινοτόμο επιχειρηματία, και η οικογένεια του Forbes θρηνεί την απώλεια ενός καλού φίλου, του Dr. Richard Rothman, που πέθανε πρόσφατα στην ηλικία των 81 ετών.


Ο Dr. Rothman ήταν ένας χειρουργός ο οποίος στη διάρκεια της 50χρονης σταδιοδρομίας του άλλαξε άρδην τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν τις χρόνιες παθήσεις των αρθρώσεων. Όταν λοιπόν επικεντρώθηκε στην αντικατάσταση αρθρώσεων, όσοι υπέφεραν από προβλήματα στην περιοχή των γοφών είχαν δύο επιλογές: είτε να αγοράσουν ένα βαδιστικό στήριξης είτε να υποβληθούν σε επέμβαση, η οποία -τότε- δεν υποσχόταν σπουδαία αποτελέσματα. Ο Dr. Rothman όμως εισήγαγε μια πρωτοπόρο μέθοδο αντικατάστασης άρθρωσης, εφευρίσκοντας μια τεχνητή συσκευή που αντικαθιστούσε το πάσχον μέλος. Η εν λόγω επεμβατική μέθοδος διαδόθηκε ευρέως και σύντομα σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινώντας, το 1970, με τέσσερις υπαλλήλους και ένα γραφείο, ο Dr. Rothman έχτισε μια ιατρική αυτοκρατορία, το Ορθοπαιδικό Ινστιτούτο Rothman, στο οποίο σήμερα εργάζονται περίπου 200 γιατροί, σε περίπου 40 υποκαταστήματα. Ο Dr. Rothman, που πάντοτε ακολουθούσε μια ανθρωποκεντρική αντίληψη, πίστευε ότι οι ασθενείς θα επωφελούνταν περισσότερο από την ύπαρξη πολλών ιατρείων, από το να τους "αναγκάσει" να ταξιδεύουν σε αυτόν για να θεραπευτούν.

Το Ορθοπαιδικό Ινστιτούτο Rothman είναι ένας πρωτοπόρος επιστημονικός οργανισμός σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα καλύτερα ιατρικά κέντρα για υποτροφίες. Κάθε χρόνο λαμβάνει χιλιάδες αιτήσεις ιατρών που θέλουν να εξειδικευτούν στις τεχνικές του Rothman.

Το Ινστιτούτο παράγει σε ετήσια βάση κέρδη άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων - αν και τα χρήματα δεν ήταν αυτοσκοπός για τον Dr. Rothman. Στόχος του ήταν να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Πολύ λίγοι το έχουν καταφέρει αυτό.

Μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, ο Dr. Rothman συνέχιζε να χειρουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ παράλληλα τηρούσε ένα αυστηρό πρόγραμμα καθοδήγησης των νέων γιατρών και φοιτητών ιατρικής. Ο ίδιος εκτιμούσε ότι είχε διενεργήσει πάνω από 50.000 αντικαταστάσεις γονάτου και ισχίου.

Η παράδοση του Dr. Rothman θα συνεχιστεί, καθώς η ομάδα που ο ίδιος δημιούργησε, με CEO τον Mike West και πρόεδρο τον Alexander Vaccaro, θα συνεχίσει να βαδίζει στα χνάρια και στις αξίες αυτού του πρωτοπόρου επιστήμονα. Ο Dr. Rothman θα λείψει σίγουρα από την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες του και τους ασθενείς που βοήθησε, και θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες για όσα πρόσφερε στη ζωή του.

Του Steve Forbes
capital.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων