Σκάνδαλο Novartis; Ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σκάνδαλο Novartis; Ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα

Σίγουρα εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και σίγουρα βολεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, medlabnews.gr
Τραγέλαφος. Τα τελευταία χρόνια κάθε 1 με 2 Ιανουαρίου όλη η Ελλάδα ασχολείται με το περιβόητο σκάνδαλο. Την μια ακούμε ότι κάποιος που εμπλέκεται στην Novartis προσπαθούσε να αυτοκτονήσει από το μπαλκόνι μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας, την άλλη ήταν πρώτο όνομα ο πρώην Αντιπρόεδρος της εταιρείας Κ. Φρουζής και φέτος πρώτο όνομα με την αρχή του έτους ο Ν. Μανιαδάκης.
Τυχαίο; Δεν νομίζω. Σίγουρα εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και σίγουρα βολεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Πέρυσι θυμίζω για τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις, το θέμα της Novartis. Στις 6 Φεβρουαρίου έμπαιναν εισαγγελείς και έπαιρναν στοιχεία από την εταιρεία και παράλληλα γινόταν ολόκληρη συζήτηση στην Βουλή για τις τυχόν ευθύνες εμπλοκής στο Μέγα Σκάνδαλο 10 πολιτικών προσώπων. 

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; TIΠΟΤΑ. Σκάνδαλο υπάρχει (όπως τουλάχιστον παραδέχονται όλοι ακόμα και ο πρωθυπουργός) αλλά σκάνδαλο δεν φαίνεται.

Όπως αποδείχθηκε μέχρι σήμερα πολιτικά πρόσωπα δεν ευθύνονται αφού παρόλο που ψάχτηκαν λεφτά δεν βρέθηκαν. 

Αλλά όπως πάει το πράγμα ούτε και κανείς άλλος φαίνεται να μπορεί να κατηγορηθεί ότι πήρε λεφτά. 



Τα ποσά που ακούστηκαν είναι ότι ο Μανιαδάκης πήρε λέει 120.000 Ευρώ! Και τι είναι 120.000 Ευρώ για ένα καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας που για να κάνει μια μελέτη (που δεν χρηματοδοτεί το κράτος) θα πάρει 50 με 60000 Ευρώ το λιγότερο; Ποιος τα πληρώνει αυτά τα χρήματα αν δεν τα πληρώνει το κράτος; Οι φαρμακευτικές εταιρείες. Μα δεν είναι νέο αυτό!. Είναι κάτι που γινόταν, γίνεται σήμερα (ναι γίνεται σήμερα) και θα γίνεται. Την έρευνα στην Ελλάδα και τα συνέδρια τα πληρώνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. 

Και τα 84 δις που είναι;  

Πουθενά... 

Άρα τι σόι σκάνδαλο είναι αυτό;

Εντωμεταξύ με όλο τον τραγέλαφο (άκου πήγαν να ψάξουν ένα σπίτι που είχε όμως μετακομίσει) τελικά αλλά και με τις δηλώσεις Υπουργών, καμώματα δικαστών, προστατευόμενων μαρτύρων και όλων των εμπλεκόμενων και μη εμπλεκόμενων (πχ δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν ως μάντεις στοιχεία που υπάρχουν μόνο στην δικογραφία), όλα καθίστανται υπό αίρεση. 

Το αποτέλεσμα πιο θα είναι; Πέρα από τον ντόρο και τον σκοταδισμό που με τον τρόπο αυτό επιβάλλεται, το σκάνδαλο στην Ελλάδα θα ξεπλυθεί. 

Ναι ξέπλυμα γίνεται αφού με όλο τον τραγέλαφο δεν θα βρεθεί τίποτα ουσίας. 

Και τελικά το μόνο που θα μείνει;

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.....


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων