ΗΠΑ: θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών και αγχολυτικών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΗΠΑ: θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών και αγχολυτικών

Ο αριθμός των νεκρών είναι υψηλότερος από τα μέγιστα ετήσια συνολικά ποσοστά θανάτου από Η.Ι.V., αυτοκινητιστικά δυστυχήματα ή θανάτους από πυροβόλα όπλα.
Οι θάνατοι 72.000 Αμερικανών πέρυσι οφείλονται στην υπερβολική δόση ναρκωτικών, ένα «μαύρο» ιστορικό ρεκόρ, το οποίο αντανακλά μία αύξηση της τάξης του 10%, σύμφωνα με νέα προκαταρκτική εκτίμηση του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.

Ο αριθμός των νεκρών είναι υψηλότερος από τα μέγιστα ετήσια συνολικά ποσοστά θανάτου από Η.Ι.V., αυτοκινητιστικά δυστυχήματα ή θανάτους από πυροβόλα όπλα.
Οι αναλυτές αποδίδουν αυτά τα ποσοστά σε δύο βασικούς λόγους: Τον αυξανόμενο αριθμό των Αμερικανών που χρησιμοποιεί οπιοειδή και το γεγονός πως τα ναρκωτικά έχουν γίνει πιο θανατηφόρα. Είναι κυρίως ο δεύτερος παράγοντας αυτός που εξηγεί τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων από υπερβολική δόση το 2017.
Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημα σε όλες τις περιοχές της χώρας, αναφέρει η «New York Times». Σε μέρη της Νέας Αγγλίας, στα οποία διαμοιράστηκε μία πιο επικίνδυνη προμήθεια φαρμάκων, ο αριθμός των υπερβολικών δόσεων μειώθηκε.
Αυτό συνέβη στη Μασαχουσέτη, στο Βερμόντ και στο Ρόουντ Αϊλαντ. Σε κάθε πολιτεία έλαβε χώρα μεγάλη εκστρατεία για τη δημόσια Υγεία, ενώ έχει αυξηθεί και το ποσοστό θεραπείας ανθρώπων που είναι εθισμένοι. Η προκαταρκτική εκτίμηση για τη Μασαχουσέτη δείχνει πως το ποσοστό θανάτων το 2018 θα συνεχίσει να υποχωρεί.
Ωστόσο, πανεθνικά η κρίση επιδεινώθηκε κατά το πρώτο έτος της προεδρίας Τραμπ, καθώς αυτή η μακροχρόνια τάση συνεχίζεται. Μέσα στο 2017, ο Πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την κρίση των οπιοειδών μία εθνική και δημόσια υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ οι πολιτείες έχουν ήδη ξεκινήσει να απορροφούν ένα μεγάλο πρόγραμμα για την καταπολέμηση του προβλήματος, ύψους $1 δισεκατομμυρίου.
«Επειδή πρόκειται για επιδημία ναρκωτικών και σε αντίθεση με την επιδημία λοιμωδών ασθενειών όπως ο Ζίκα, η απάντηση είναι πιο αργή», ανέφερε στη «ΝΥΤ» ο Νταν Τσιτσαρόνε, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, που βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, και ο οποίος ειδικεύεται στην αγορά της ηρωίνης. «Λόγω του φόβου του στιγματισμού, ο πληθυσμός διστάζει να ζητήσει βοήθεια. Δεν περιμένω μια γρήγορη βελτίωση του προβλήματος. Περιμένω αντιστροφή με αργούς ρυθμούς».
Μία μεγάλη τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε η κυβέρνηση έδειξε πως περίπου 2,1 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν παρουσιάσει διαταραχές λόγω της χρήσης οπιοειδών το 2016, αλλά ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς αφενός δεν έχουν όλοι οι χρήστες τηλέφωνο, αφετέρου μερικοί μπορεί να μην αποκάλυψαν το ναρκωτικό που λαμβάνουν λόγω του φόβου του κοινωνικού στιγματισμού. Ο Δρ Τσιτσαρόνε εκτιμά πως ο πραγματικός αριθμός μπορεί να ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια πολίτες.
Ο αριθμός των χρηστών οπιοειδών αυξάνεται «στα περισσότερα μέρη, αλλά όχι σε ανεξέλεγκτο ποσοστό», ανέφερε ο Μπράντον Μάρσαλ, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο «Brown University School of Public Health». «Ο καθοριστικός παράγοντας είναι η αλλαγή στα προσφερόμενα ναρκωτικά», τόνισε.
Τα σκληρά συνθετικά οπιούχα όπως η φαιντανύλη και τα παράγωγά της αναμειγνύονται στη μαύρη αγορά που πωλείται η ηρωίνη, η κοκαΐνη, η μεθαμφεταμίνη και άλλα αγχολυτικά όπως οι βενζοδιαζεπίνες (benzodiazepines). Η φαιντανύλη μπορεί να παραχθεί σε ένα εργαστήριο και η μεταφορά της είναι πιο εύκολη, σημειώνει η «ΝΥΤ».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων