Περίπου το 63%, δηλαδή περισσότεροι από έξι στους δέκα γονείς στην Ευρώπη παραδέχονται ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στην οδήγηση, όταν τα παιδιά τους στο πίσω κάθισμα κάνουν φασαρία. Επίσης ένας στους τρεις ενήλικες (29%), γνωρίζει ότι τέτοιου είδους καταστάσεις τους κάνουν λιγότερο ασφαλείς πίσω από το τιμόνι.
Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα της Nissan η οποία υποστηρίζει ότι απόσπαση της προσοχής σημαίνει ότι έχουν πάρει τα μάτια τους από το δρόμο και τα χέρια τους από το τιμόνι, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν ότι, χωρίς να το καταλάβουν, πέρασαν με κόκκινο το φανάρι, ξέχασαν να βγάλουν φλας, φρέναραν ξαφνικά ή μπήκαν σε άλλη λωρίδα.
Αυτό αναγκάζει τους περισσότερους γονείς να στρέφονται στην αγορά ενός αυτοκινήτου που θα έχει τεχνολογία η οποία μπορεί να εξασφαλίσει σε μέγιστο βαθμό την ασφάλειά τους. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι αυτές οι στιγμές αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία τους. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που επιλέγουν αυτοκίνητα και συστήματα με αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας.
Οι φωνές μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονται στην κορυφή των δυσάρεστων καταστάσεων που δημιουργούν τα παιδιά στο αυτοκίνητο (65%), ακολουθούμενες από τους τσακωμούς μεταξύ αδελφών ή φίλων (58%), το χτύπημα της πλάτης του καθίσματος του οδηγού (49%), το βγάλσιμο των ζωνών ασφαλείας (43%) και τη ρίψη παιχνιδιών μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου (39%).
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου