Τρώτε τα νύχια σας; Kινδυνεύετε από ιώσεις, λοιμώξεις, φλεγμονές, HPV, μύκητες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τρώτε τα νύχια σας; Kινδυνεύετε από ιώσεις, λοιμώξεις, φλεγμονές, HPV, μύκητες

Τι κινδυνεύετε να πάθετε τρώγοντας τα νύχια σας

της Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγου, medlabnews.gr
Πολλοί άνθρωποι τρώνε τα νύχια ή τα πετσάκια γύρω από τα νύχια από άγχος, ανία ή άλλους λόγους. 
Κακή, αντιαισθητική και επικίνδυνη συνήθεια, που δεν γνωρίζει ηλικίες, η ονυχοφαγία εκτός από τη δυσάρεστη εικόνα που προκαλεί με τα φαγωμένα νύχια, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.
Τόσο τα νύχια, όσο και το δέρμα γύρω από αυτά είναι γεμάτα μικρόβια τα οποία μεταφέρετε στο στόμα σας και στη συνέχεια στο εσωτερικό του σώματος κάθε φορά που βάζετε τα δάχτυλα στο στόμα.
Τρώγοντας τα πετσάκια των νυχιών μπορείτε επίσης να προκαλέσετε πληγή, αυξάνοντας περισσότερο τον κίνδυνο να εισχωρήσουν στον οργανισμό μικρόβια και μύκητες. Τέλος, αυξάνετε τον κίνδυνο να μολύνετε τα ούλα σας.
Αν κάθε φορά που τρώτε τα νύχια σας δεν πλένετε τα χέρια σας αλλά αγγίζετε επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή και άλλοι άνθρωποι, είναι πιθανό να μολύνετε και τους γύρω σας.
Τι κινδυνεύετε να πάθετε τρώγοντας τα νύχια σας;:
Μετάδοση μικροβίων στον οργανισμό, μεταξύ τα οποίων είναι η σαλμονέλα και το e.coli, καθώς και ιών, που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η γρίπη, το κρυολόγημα.

Φλεγμονή

Δημιουργία εκδορών στα «πετσάκια» γύρω από τα νύχια, με αποτέλεσμα τη μόλυνση του δέρματος και του νυχιού, που ονομάζεται παρωνυχία
Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να επιφέρει μολύνσεις, αφού αφήνετε εκτεθειμένο μέρος του δέρματος του δαχτύλου σου. Έτσι μπορεί να μολυνθεί από τυχόν βακτήρια ή μικρόβια που βρίσκονται στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα ή και το νύχι να αλλάξει χρώμα και να δείχνει άρρωστο.
Προκαλεί πύον, ερεθισμό και πρήξιμο στο δέρμα των νυχιών, ενώ συχνό φαινόμενο είναι η χειρουργική αντιμετώπισή της και η θεραπεία με αντιβιοτικά ή αντιμυκητιακά φάρμακα.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας και να απλώνετε αντισηπτικό ή οινόπνευμα στα πετσάκια που βγάζετε

Κονδυλώματα

Εκδήλωση μυρμηγκιών, που προκαλούνται όταν ορισμένα στελέχη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) εισβάλλουν στο δέρμα είτε από κάποια πληγή είτε ή από τμήματά του με υπερβολική υγρασία, συνθήκες εξαιρετικά συνηθισμένες σε όσους τρώνε τα νύχια τους. Ως εκ τούτου, ο HPV μπορεί να μεταφερθεί εύκολα από τα δάχτυλα στο στόμα. Τα κονδυλώματα μπορούν εύκολα να μεταδοθούν σε μέρη υγρά όπως πισίνες και αρκεί η επαφή του δέρματος. 

Έρπης
Ο έρπης των χειλιών είναι κάτι που μπορείτε πολύ εύκολα να κολλήσετε από κάποιον άλλο ή να μεταδώσετε το μικρόβιο σε άλλους ή ακόμα και σε άλλο μέρος του σώματός σας. Έτσι αν έχετε έρπη στα χείλη και δαγκώνετε τα νύχια σας, μπορεί να μεταδώσετε τον ιό στα χέρια σας ή σε άλλους.

Μύκητες

Οι μύκητες των νυχιών είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που συμβαίνει κυρίως στα δάχτυλα των ποδιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κολλήσετε και στα νύχια των χεριών σας. Ειδικά αν έχεις στα πόδια, απόφυγε να τρως τα νύχια των χεριών σου γιατί και μόνο η επαφή και το πλύσιμο μπορεί να επιφέρει μόλυνση σε όλα τα νύχια. Οι μύκητες θέλουν πολύ χρόνο και υπομονή για να εξαλειφθούν.


Είσφρηση νυχιού

Η είσφρηση νυχιού είναι ενοχλητική και επίπονη. ΑΝ τρώτε τα νύχια σας, αυξάνετε κατά πολύ τις πιθανότητες να συμβεί και σε εσάς με δυσάρεστα αποτελέσματα αφού μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρότερες  μολύνσεις.

Αισθητικό αποτέλεσμα

Το αισθητικό αποτέλεσμα προστίθεται στα κατά του να τρώτε τα νύχια σας, αφού σίγουρα φαίνονται άσχημα και κακοδιατηρημένα.


Στράβωμα της οδοντοστοιχίας, καθώς όταν τρώμε τα νύχια μας, ιδίως τα παιδιά, ασκείτε μεγάλη πίεση στα μπροστινά δόντια γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κακή σύγκλιση των δοντιών, αλλαγή του σχήματος των μπροστινών δοντιών ή και στην παρεκτόπισή τους.


Το δάγκωμα των νυχιών είναι ενοχλητικό και πάνω από όλα βλαβερό για την υγεία σας. Αφού έμαθες για ποιους λόγους δεν πρέπει να το κάνεις, προσπάθησε να το βγάλεις από την καθημερινότητά σου και θα δεις πως τα νύχια σου θα δείχνουν πιο υγιή και όμορφα.


Το κύριο αίτιο της ονυχοφαγίας είναι οι στρεσογόνες καταστάσεις. Για αυτό την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε αποφύγετε να δαγκώσετε τα νύχια σας. Αντ’ αυτού προσπαθήστε να διοχετεύσετε κάπου αλλού την ενέργειά σας. Περπατήστε, δείτε κάτι στο κινητό ή μιλήστε με φίλους σας.

Διαβαστε επίσης



Οι μυρμηγκιές κολλάνε; Τι σχέση έχουν με το ΗPV, ποιοι κινδυνεύουν και πώς αντιμετωπίζονται; (φωτο)

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων