Ακόμα και στην Γαλλία σταματά η χορήγηση χλωροκίνης για τον κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ακόμα και στην Γαλλία σταματά η χορήγηση χλωροκίνης για τον κοροναϊό

Η υδροξυχλωροκίνη, φάρμακο επίμαχο για την χρήση και την αποτελεσματικότητά του , δεν θα μπορεί από σήμερα να συνταγογραφείται στα νοσοκομεία της Γαλλίας
Η υδροξυχλωροκίνη, φάρμακο επίμαχο για την χρήση και την αποτελεσματικότητά του , δεν θα μπορεί από σήμερα να συνταγογραφείται στα νοσοκομεία της Γαλλίας για την αντιμετώπιση της Covid-19, εκτός των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Από το τέλος του Μαρτίου, η υδροξυχλωροκίνη μπορούσε να συνταγογραφείται κατ΄εξαίρεσιν στα γαλλικά νοσοκομεία αποκλειστικά για βαριά περιστατικά της Covid-19, έπειτα από απόφαση ιατρικού συμβουλίου.
Την υδροξυχλωροκίνη, η χρήση της οποίας προωθήθηκε στην Γαλλία από τον αμφιλεγόμενο καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ, υπερασπίζονται ενθουσιωδώς οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο. Είναι ένα παράγωγο της χλωροκίνης, που χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας.
Ομως, έρευνα που δημοσιεύηκε την περασμένη εβδομάδα στην επιθεώρηση The Lancet επισημαίνει την αναποτελεσματικότητά του και κινδύνους για τους ασθενείς της Covid-19.
Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης ελήφθη μετά την αρνητική εισήγηση χθες του Ανωτάτου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (HCSP) της χώρας, το οποίο συνεδρίασε μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας στο The Lancet. Το HCSP συνιστά «να μην χρησιμοποιείται η υδροξυχλωροκίνη στην θεραπεία της Covid-19, εκτός κλινικών δοκιμών».
Το φάρμακο, το οποίο στην γαλλία κυκλοφορεί υπό την εμπορική ονομασία Plaquénil, περιλαμβάνεται σε μία σειρά θεραπειών που δοκιμάστηκαν από την αρχή της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Συνταγογραφείται για την αντιμετώπιση αυτοάνοσων παθήσεων όπως ο λύκος και η ρευματοειδής πολυαρθρίτιδα.
Στο διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα τερματίζεται και η συνταγογράφηση εκτός κλινικών δοκιμών κατά της Covid-19 του φαρμάκου που συνδυάζει τα lopinavir και ritonavir, δύο αντιρετροϊκά, τα οποία η Υπηρεσία Φαρμάκων συνδέει με καρδιολογικούς κινδύνους.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων