Ως πότε θα συνεχίζει η καθημερινή συνέντευξη Τσιόδρα ΧΩΡΙΣ δημοσιογράφους; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ως πότε θα συνεχίζει η καθημερινή συνέντευξη Τσιόδρα ΧΩΡΙΣ δημοσιογράφους;

Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας δεν φαίνεται να αλλάζει και συνεχίζει να λέγεται συνέντευξη τύπου σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου Υγείας αλλά στην ουσία είναι μια συνέντευξη 'κονσέρβα΄.
του Αλέξανδρου Γιατζιδη, διευθυντή σύνταξης medlabnews.gr iatrikanea

Είναι αρκετό διάστημα που έχουμε γράψει για την καθημερινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας που καθιερώθηκε από τις 26 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πρωταγωνιστή τον καθηγητή κ. Σ. Τσιόδρα.


Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας δεν φαίνεται να αλλάζει και συνεχίζει να λέγεται συνέντευξη τύπου σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου Υγείας αλλά στην ουσία είναι μια συνέντευξη 'κονσέρβα΄. 

Έχουν αποκλειστεί τουλάχιστον τα 2/3 των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, με αυθαίρετο τρόπο και έχουν μείνει μόνο κάποιοι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών καναλιών και κάποιων ηλεκτρονικών σελίδων. Οι ερωτήσεις δεν είναι ζωντανά εκείνη την ώρα αλλά προϋποβάλλονται και από αυτές επιλέγονται κάποιες. Γι'αυτό και συνήθως υπάρχει αναντιστοιχία των όσων αναφέρονται από τους ομιλητές και των ερωτήσεων. Επειδή οι, με αυτόν τον τρόπο, ερωτώντες είναι μόνο δέκα δημοσιογράφοι οι ερωτήσεις είναι παρεμφερείς και έχουν χάσει και την ουσία τους. 

Δεν έχει άδικο ο κόσμος που λέει οτι ο Σωτήρης Τσιόδρας δέχθηκε, ίσως κακώς, να εκτεθεί σε καθημερινή βάση στη βαρβαρότητα των ΜΜΕ και στις αυτοεπαναλαμβανόμενες, συχνά εκνευριστικές, ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Εξαιρετικό.

Βέβαια το πιο πιθανό που θα συνέβαινε αν λειτουργούσε σωστά και όπως πρέπει η διαδικασία δεν θα συνέβαιναν οι διάφορες παλινωδίες όπως με τις μάσκες, με το τσιγάρο ή διάφορες οδηγίες να είναι αντικρουόμενες. 

Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό το χάλι. Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και στον Λευκό Οίκο οι ερωτώντες δημοσιογράφοι υποβάλλουν ερωτήσεις ζωντανά. Επίσης αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα όπως το ΖΟΟΜ. Που είναι εδώ το σύγχρονο κράτος που εκσυγχρονίζει τις υπεύθυνες δηλώσεις αλλά δεν μπορεί να ρυθμίσει στο Υπουργείο Υγείας την συνέντευξη να γίνεται ζωντανά και οι ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο. 

Δεν είναι δυνατό να συνεχίζει μια τέτοια κατάσταση και να  περνάνε σοβαρά θέματα χωρίς να θίγονται από κανένα. Είναι καλύτερα να στέλνονται τα κείμενα γραμμένα στο mail μας και χωρίς αυτές τις ερωτήσεις παρά να νομίζει ο κόσμος ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους αλλά τι περιμένεις δημοσιογράφοι είναι δεν έχουν γνώσεις γι'αυτό και κάνουν αυτές τις ..... ερωτήσεις!!!

Και βέβαια μετά από όσα έχουμε γράψει εμείς, έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας,  αλλά και έχουν ειπωθεί αρκετά από δημοσιογράφους σε διάφορα ΜΜΕ δεν έχουν καμία δικαιολογία ούτε ο κ. Τσιόδρας ούτε και ο κ Χαρδαλιάς. Γνωρίζουν και επιλέγουν να συνεχίζουν αυτήν την διαδικασία....

Διαβάστε επίσης


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων