Πείνα στα θρανία. Δεκάδες παιδιά χωρίς να έχουν τα απαραίτητα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πείνα στα θρανία. Δεκάδες παιδιά χωρίς να έχουν τα απαραίτητα

Η πανδημία είναι αρκετά πιθανό να φέρει ένα νέο κύμα πείνας στα θρανία
Η πανδημία είναι αρκετά πιθανό να φέρει ένα νέο κύμα πείνας στα θρανία


Πάνω από 1.000 οικογένειες της Πάτρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα εν όψει της σχολικής χρονιάς, μη έχοντας τα χρήματα για να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με το απαραίτητο σχολικό υλικό, τώρα που ξεκινούν τα μαθήματα.
Ο Σεπτέμβρης είναι γεγονός ότι αποτελεί έναν πονοκέφαλο για τη μέση αστική οικογένεια. Μπορεί τα απαραίτητα σχολικά είδη που θα χρειαστεί ένα παιδί για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς να μην είναι ακριβά, όμως αν προσθέσουμε σε αυτά μία τσάντα ή (το ακριβότερο από όλα) τα ξενόγλωσσα βιβλία, ο μέσος όρος του κόστους φτάνει τα 200 ευρώ για ένα μαθητή.
Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για μία οικογένεια με δύο και τρία παιδιά, σε μία κοινωνία που ταλανίζεται από τη φτώχεια και που ο κοροναϊός ήρθε για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, αφήνοντας εργαζόμενους σε part time εργασίες και αυξάνοντας τον αριθμό των ανέργων.
Στο Φωτεινό Αστέρι, κρίνοντας από το συνολικό αριθμό οικογενειών που εξυπηρετεί (γύρω στις 560) και λαμβάνοντας υπόψη ότι όλες αυτές οι οικογένειες έχουν κατά μέσο όρο από δύο και τρία παιδιά, ο αριθμός των μαθητών που ξεκινούν τη σχολική χρονιά, μη έχοντας το απαραίτητο σχολικό υλικό φτάνει τα 900 με 1000.
Στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ο αριθμός των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την παύση του φαινομένου των λιποθυμιών μέσα στις αίθουσες που γνωρίσαμε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ξεπερνούσε τους 1.000.
Δεκάδες οικογένειες έπαιρναν τρόφιμα μέσω των μαθητών που έστελναν στο σχολείο για να τους εφοδιάζουν με το δεκατιανό τους. Παρόμοιο πρόγραμμα (όχι όμως ίδιο) είχε εφαρμόσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μαθητών.

Σε αύξηση της φτώχειας συγκλίνουν τα στοιχεία

Όλα δείχνουν ότι η πανδημία πέρα από τις αλλαγές που θα φέρει στη λειτουργία των σχολικών κοινοτήτων και στα σχολεία θα εμφανίσει ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα της πείνας και της φτώχειας στα θρανία.
Τα στοιχεία άλλωστε της Τράπεζας Τροφίμων εκεί συγκλίνουν, καθώς ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού είχε παρατηρηθεί μία αύξηση των αιτήσεων συμπολιτών που ήθελαν να γίνουν δικαιούχοι της δομής. 
Αύξηση των συσσιτίων καταγράφουν και τα στοιχεία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, τόσο στον Άρτο της Αγάπης, όσο και στις τοπικές ενορίες.
Δήμος και Ιερά Μητρόπολη Πατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν δράσεις, με σκοπό την ενίσχυση των σχολικών κοινοτήτων και της μάχης κατά της φτώχειας στα θρανία.
Το ίδιο και διάφοροι σύλλογοι της Πάτρας που με σύνθημά τους την αλληλεγγύη και τη διάθεση για προσφορά, θέλουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Η νέα σχολική χρονιά θα είναι δύσκολη και από αυτή την πλευρά. 

patrasevents.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων