Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί», είπε ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης από την Κομοτηνή

medlabnews.gr iatrikanea 

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί», είπε ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης από την Κομοτηνή, ο οποίος περιγράφει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ο χώρος πλέον δεν φτάνει για να καλύψει τους ασθενείς με κοροναϊό και το νοσοκομείο προσπαθεί να δημιουργήσει χώρους και αρχίζει και γκρεμίζει τοίχους για να χωρέσει όσους περισσότερους ασθενείς μπορεί. 

Στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 71 σε μονάδες Covid-19, οι 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιποι τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Ταυτόχρονα στο νοσοκομείο διακομίζονται καθημερινά βαριά περιστατικά από όλη την Περιφέρεια. Λόγω της δύσκολης κατάστασης, διοίκηση και γιατροί του νοσοκομείου πήραν την απόφαση να δώσουν εντολή για γκρέμισμα τοίχων προκειμένου να  δημιουργηθεί μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί», λέει ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα inkomotini.news. «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με Covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων  σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου και καρκίνοι», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι προ είκοσι ημερών στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είχε στηθεί πτέρυγα ΜΕΘ με έξι κλίνες μέσα σε ένα 24ωρο.

Aξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης οι ανάγκες του νοσοκομείου σε οξυγόνο από τον καλοκαίρι έχουν τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα τα αποθέματα οξυγόνου του νοσοκομείου να μην μπορούν να καλύψουν όλο των όγκο των περιστατικών.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο οι ανάγκες στην παροχή Οξυγόνου ήταν περίπου 700cm3 και σήμερα ξεπερνούν τις 2000 cmm3 ημερησίως, όπως αναφέρουν

«Ζητούμε από την Διοίκηση να πάψει να εκτελεί απλώς εντολές και να λάβει σοβαρά υπ'όψιν της τις δυνατότητες αντοχής του συστήματος στην παροχή του απαραίτητου όγκου Οξυγόνου σε απομακρυσμένες κλινικές, όπως και χθες στην 3η κλινική covid, ειδάλλως θα έχει και την επικείμενη ευθύνη! Πριν θρηνήσουμε θύματα από αμέλεια καλό θα είναι να γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας και να πάψουμε να επεκτεινόμαστε έτσι απλά σε επιπλέον κλινικές covid χωρίς τα προαπαιτούμενα...!!!", τονίζουν.

Ανακοίνωση Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης:

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 100 ασθενείς με Covid, εκ των οποίων οι 21 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Το νοσοκομείο είχε πριν από την πανδημία τη δυναμικότητα των 9 κλινών ΜΕΘ, ενώ οι συνεχόμενες επεκτάσεις των κλινών εντατικής για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών, χωρίς να προσλαμβάνεται το απαιτούμενο προσωπικό.

«Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάστηκαν και φτάσαμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες κλίνες, υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους, έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο Νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 Νοσηλευτές Δ.Ε», υποστηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν, επίσης, ότι οι αντοχές του Νοσοκομείου είναι πλέον οριακές αλλά και επικίνδυνες. Και συμπληρώνουν ότι η έλλειψη κατάλληλων χώρων για τα Covid περιστατικά έχουν το αποτέλεσμα να παραμένουν για νοσηλεία παθολογικά περιστατικά μέσα στις κλινικές κορονοϊού.

«Παρατηρείται το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής Παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19. Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο ... Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς...τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά απο ιχνηλάτηση!», τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

H απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου 

Στις πρωτόγνωρες υγειονομικά συνθήκες που βιώνει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και όλος ο πλανήτης, είναι αδήριτη ανάγκη να τηρούμε όλοι μας υπεύθυνη στάση όχι μόνο ως προς την τήρηση των μέτρων, αλλά και όσον αφορά στην ορθή ενημέρωση των πολιτών. 

 Στο πλαίσιο αυτό και στον απόηχο δηλώσεων που δημιουργούν λανθασμένα κλίμα τρόμου και πανικού στους πολίτες, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, οφείλει να επισημάνει τα εξής:

 1)     Ουδέποτε υπήρξε διακοπή παροχής οξυγόνου σε ασθενείς που το είχαν ανάγκη. Η δυσλειτουργία μικρής έκτασης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο σε μία από τις κλινικές COVID-19, διευθετήθηκε άμεσα από το Διευθυντή και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, το οποίο παρακολουθεί επί 24ωρης βάσης την πληρότητα αλλά και τη ροή του οξυγόνου. 

Εξάλλου, το Νοσοκομείο πέρα από τη σύμβαση για υγρό οξυγόνου που έχει υπογράψει με ιδιωτική εταιρία, διαθέτει και δική του μονάδα παραγωγής. Επομένως δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

 

2) Οι 6 νέες εν δυνάμει κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν ως μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Νοσοκομείου και εφόσον χρειαστεί, δεν θα λειτουργήσουν εάν δεν πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά δε τον εξοπλισμό τους, μόνο «πεπαλαιωμένος» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τα monitors είναι καινούρια, όπως και οι αναπνευστήρες από προμήθεια του Υπουργείου Υγείας, ενώ από τα κρεβάτια, το ένα είναι καινούριο, προϊόν δωρεάς, και τα υπόλοιπα πέντε προέρχονται από την ΜΕΘ που ανακαινίστηκε πριν λίγους μήνες.

 

3)  Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο στελεχώθηκε με επιπλέον 65 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Από αυτούς, οι 24 στελεχώνουν αποκλειστικά τις ΜΕΘ. 

 Επομένως οι 21 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα μόνο κλίμα   ασφάλειας δημιουργούν στους πολίτες και όχι πανικού, όπως κάποιοι επιχειρούν.

4)  Στο Νοσοκομείο λειτουργούν 4 κλινικές COVID-19. Στις 2 από αυτές νοσηλεύονται μόνο ασθενείς COVID. Οι άλλες δύο λειτουργούν εντός των παθολογικών κλινικών, όπου ωστόσο δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των χώρων όπου νοσηλεύονται τα παθολογικά περιστατικά, με αυτούς που νοσηλεύονται τα «ύποπτα» και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  COVID-19. 

 Nα διευκρινιστεί ότι η Διοίκηση λαμβάνει αποφάσεις κατόπιν των εισηγήσεων των  Διευθυντών των Κλινικών  και της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης, η οποία συστάθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριου. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι επιστήμονες είναι αυτοί που καθοδηγούν τη διοίκηση στη λήψη αποφάσεων, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

 Είναι τώρα η ώρα να επιδείξουμε όλοι σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την υγειονομική κρίση και να βγούμε νικητές. 


Διευθυντής  Τεχνικής ΥπηρεσίαςΔιοικητής Π.Γ.Ν.Α.

        Νικόλαος Αρικίδης   Ευάγγελος Ρούφος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων