Καταγγελίες για διαφορές στην ποιότητα των εμβολίων της Pfizer. Ζητείται διαφάνεια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καταγγελίες για διαφορές στην ποιότητα των εμβολίων της Pfizer. Ζητείται διαφάνεια

αποκαλύφθηκε ότι τον Νοέμβριο υπήρχαν προβλήματα όσον αφορά στην ποιότητα του εμβολίου της Pfizer

 medlabnews.gr iatrikanea 

«Από τα e-mails του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που εντοπίστηκαν στον σκοτεινό ιστό (dark web), αποκαλύφθηκε ότι τον Νοέμβριο υπήρχαν προβλήματα όσον αφορά στην ποιότητα του εμβολίου της Pfizer: κάποιες δόσεις εμβολίων mRNA ήταν χαμηλότερης ποιότητας από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στις κλινικές δοκιμές. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων καθησυχάζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και όλα έχουν λυθεί. Εν τω μεταξύ, η Pfizer μειώνει τον αριθμό των παραδόσεων του εμβολίου στις ευρωπαϊκές χώρες».

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «Report», που προβάλλεται στην ιταλική κρατική τηλεόραση (RAI3), μέσα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των εμπιστευτικών emails του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που κατέληξαν στο dark web.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εκπομπής της Rai:

«Τον περασμένο Νοέμβριο, ο EΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), η ευρωπαϊκή υπηρεσία που έχει το καθήκον έγκρισης φαρμάκων, ανακάλυψε ότι ορισμένες παρτίδες της βιομηχανικής παραγωγής εμβολίων Pfizer ήταν χαμηλότερης ποιότητας από αυτές που χρησιμοποιούνταν σε κλινικές δοκιμές και ζήτησε από την εταιρεία να επιλύσει το πρόβλημα επειγόντως. Αυτό προκύπτει από το “Ema Leaks”, ένα σύνολο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάχθηκαν μεταξύ 10 και 25 Νοεμβρίου και εμπιστευτικών εγγράφων από τους servers του οργανισμού που κατέληξαν στον σκοτεινό ιστό.

»Πρόσφατα η Pfizer ανακοίνωσε μείωση κατά 29% της προμήθειας εμβολίων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες “λόγω της προσαρμογής των εγκαταστάσεων και των διαδικασιών στο εργοστάσιο στο πλαίσιο των απαιτήσεων νέων δοκιμών ποιότητας και εγκρίσεων από τις αρχές”. Η στάση αυτή, λέει η Pfizer, έχει ως στόχο την επέκταση της παραγωγής από τις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει η φαρμακευτική εταιρεία, αυτό το γεγονός δεν σχετίζεται με τα προβλήματα που προέκυψαν τον περασμένο Νοέμβριο.

»Σε ένα από τα emails αυτά όμως με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, ένας αξιωματούχος του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων γράφει για “διαφορές στο επίπεδο ακεραιότητας του mRNA”, συγκρίνοντας το υλικό των κλινικών δοκιμών με εκείνο που υπάρχει σε ορισμένες παρτίδες που προορίζονται για εμπορία.

»Eπίσης στις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια έκθεση που χρησιμοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για να επιταχύνει την έγκριση των εμβολίων, αναφέρεται: “Υπάρχει κάποια ένδειξη ότι μια προσαρμογή στη διαδικασία παραγωγής μπορεί να αποκαταστήσει τα επίπεδα ακεραιότητας, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την αναπαραγωγή και αναμένονται περαιτέρω δεδομένα. Ο EMA διατηρεί το δικαίωμα να διαβιβάζει στην εταιρεία "επιπρόσθετα αιτήματα για περισσότερα δεδομένα μετά την έγκριση”.

»Σε μια άλλη εσωτερική έκθεση της 30ής Νοεμβρίου, ο Οργανισμός γράφει: "Η συγκρισιμότητα μεταξύ κλινικού και εμπορικού υλικού δεν έχει ακόμη αποδειχτεί, γεγονός που δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με την ποιότητα του προϊόντος και, ως εκ τούτου, σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμπορικού προϊόντος".

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Pfizer μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα, αλλά αυτό ενδέχεται να οδήγησε σε επιβράδυνση της παραγωγής, όπως επίσης αναφέρθηκε από τη Wall Street Journal στις 3 Δεκεμβρίου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, στον οποίο απευθυνθήκαμε, επιβεβαιώνει ότι "κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα του mRNA για το εμβόλιο Comirnaty", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "η εταιρεία ήταν σε θέση να λύσει αυτά τα προβλήματα και να παράσχει τις πληροφορίες και τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την έκδοση της θετικής σύστασης όσον αφορά την έγκριση αυτού του εμβολίου".

»Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη στις ρυθμιστικές αρχές για να εγκριθεί το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό εμφανίζονται επίσης στα έγγραφα των Ema Leaks».

Η αποκάλυψη αυτή φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλο σκάνδαλο σε όλο τον κόσμο, για το οποίο πολλοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους. Μεταξύ αυτών και ο γερουσιαστής Gianluigi Paragone, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε τη σοβαρότητα της αποκάλυψης αυτής.

Όπως λέει:

«Τα ήξεραν όλα πολύ καλά και ήρθε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να επιβεβαιώσει ότι δεν δίνει δεκάρα. Ο ειδικός επίτροπος της ιταλικής κυβέρνησης για τον Covid, Ντομένικο Αρκούρι, θυμωμένος; Ποιoς νοιάζεται; Εδώ μιλούν για πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν δεν ξέρουμε την αλήθεια για τα εμβόλια. Έπρεπε να ανακαλύψουμε μέσω του dark web αυτό που υποψιαζόμασταν… Όταν θέλουν να κρύψουν στοιχεία και διαπραγματεύσεις, είναι προφανές ότι δημιουργούνται σκιές! Ενδιαφέρον! Πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων!  Άρα είχαμε δίκιο που ζητήσαμε από το υπουργείο και την κυβένρηση να φέρει τις συμβάσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου. Όταν η επιστήμη δεν διαθέτει επιστημονικά δεδομένα, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πλέον επιστήμη. Είναι μια πολυεθνική εταιρεία φαρμάκων που σκέφτεται τους προϋπολογισμούς της και τα κέρδη της. Με τρελαίνει η ιδέα των χρημάτων που δόθηκαν για ένα εμβόλιο για το οποίο τίποτα δεν είναι γνωστό. Είμαι ένας από τους λίγους γερουσιαστές που σηκώνει το δάχτυλό του και λέει: "Θέλω να δω τις συμβάσεις". Είμαι βέβαιος ότι μέσα σε αυτές τις υπάρχει μια τεράστια κατανομή δημόσιου χρήματος. Και εφόσον δεν υπάρχει διαφάνεια, δεν συμφωνώ καθόλου με την υποχρέωση εμβολιασμού και ούτε και με το πιστοποιητικό εμβολιασμού».


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων