Λιγνάδης : Νάρκωση και βιασμό καταγγέλλει ο τρίτος μηνυτής. Αρνείται τα πάντα ο σκηνοθέτης

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

1/4/21

Λιγνάδης : Νάρκωση και βιασμό καταγγέλλει ο τρίτος μηνυτής. Αρνείται τα πάντα ο σκηνοθέτης

medlabnews.gr iatrikanea 

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για νάρκωση και βιασμό που θυμίζουν άλλη μια απ' τις υποθέσεις που βαρύνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσε σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη το τρίτο πρόσωπο που προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Ο μηνυτής λέει ότι γνωρίστηκε με τον Δ. Λιγνάδη περί τα τέλη Νοεμβρίου του 2018 στην Πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, καθώς για ένα διάστημα ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες προμηθευόταν σε εκείνη την περιοχή.

Η καταγγελία

Αφού εξηγεί πώς γνωρίστηκαν ο μηνυτής αναφέρει ότι κατόπιν πρόσκλησης του κ. Λιγνάδη τον ακολούθησε στο σπίτι του, όπου ήπιαν καφέ και συζήτησαν για ώρα ενώ κάπνισαν ένα τσιγάρο μαριχουάνας.Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του ο ηθοποιός του μιλούσε συνεχώς για την καριέρα του και παρουσίαζε τον εαυτό ως «τον μεγαλύτερο ηθοποιό και σκηνοθέτη της εποχής» αλλά και ως άτομο με«πολύ μεγάλες και ισχυρές γνωριμίες στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της τέχνης. 

Όπως εξηγεί, επειδή ο Δ. Λιγνάδης επικαλέστηκε υποχρέωση του είπε να ανανεώσουν το ραντεβού τους για άλλη ημέρα, προκειμένου να συνεχίσουν την κουβέντα τους και να γνωριστούν καλύτερα.
«Μου άνοιξε την πόρτα ημίγυμνος, φορώντας μία πετσέτα μπάνιου γύρω από τους γοφούς του με την δικαιολογία, ότι μόλις είχε βγει από το μπάνιο», αναφέρει ο μηνυτής για τη δεύτερη συνάντησή τους.

Στη συνέχεια λέει ότι του πρόσφερε ουίσκι και κάπνισαν μαριχουάνα, ενώ μετά ο ηθοποιός φέρεται να τον κάλεσε να δουν μαζί πορνογραφικό υλικό «με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή, του οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο, και οι οποίες περιλάμβαναν στοματική και πρωκτική διείσδυση...»

Επίσης, περιγράφει ότι άρχισε να του δείχνει μια σειρά  από ερωτικά βοηθήματα που είχε στον χώρο.
«Όντας ο ίδιος αυστηρώς ετεροφυλόφιλος ως προς το σεξουαλικό μου προσανατολισμό, αισθάνθηκα μεγάλη αποστροφή από όλα αυτά, κυρίως όμως έκπληξη και αμηχανία από το γεγονός ότι ένας τόσο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης εξέθετε ενώπιον μου, έναν άγνωστο του, την ερωτική του ζωή και τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του», αναφέρει ο μηνυτής.

«Σωριάστηκα λιπόθυμος»

Συνεχίζοντας αναφέρει:  «Κάποια στιγμή ο μηνυόμενος πήγε στην κουζίνα και επέστρεψε, φέρνοντας μου ένα επιπλέον ποτήρι ουίσκι, το οποίο λόγω της εντονότατης ψυχικής υπερδιέγερσης και αμηχανίας που ένιωθα, ήπια μονορούφι. Ξαφνικά ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω....Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα «τι έγινε», τι μου έκανες;» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα που δε σ' άρεσε»..... 

Ουρλιάζοντας του είπα «ρε π...., τι μου έκανες ρε κ....» και ταυτόχρονα με όση δύναμη είχα του έριξα ένα πολύ δυνατό χαστούκι. Ήμουν τόσο οργισμένος που παρά τη σωματική αδυναμία και την ζάλη που ένιωθα, όρμησα επάνω του για να τον χτυπήσω. Αυτός όμως οπισθοχώρησε και αφού προφυλάχτηκε πίσω από μια καρέκλα, με απείλησε ότι αν δε φύγω αμέσως θα καλέσει την αστυνομία, θα πει ότι αποπειράθηκα να το ληστέψω και θα με στείλει φυλακή.

Τρομοκρατήθηκα, γιατί ήμουν ήδη καταδικασμένος με αναστολή. Αναλογίστηκα την τεράστια κοινωνική δύναμη του μηνυομένου σε σχέση με τη δική μου αδυναμία. Φοβήθηκα ότι κανείς δεν θα πιστέψει έναν καταδικασμένο πρώην χρήστη ναρκωτικών ότι ο μηνυόμενος με τις υψηλές γνωριμίες και διασυνδέσεις βρίσκεται σαφώς σε σχέση ισχύος απέναντι μου, ότι εύκολα μπορούσε να με παγιδεύσει και να καταλήξω άδικα στη φυλακή. 

Νιώθοντας απέναντι του αδυναμία και απελπισία ξέσπασα σε κλάματα, ντύθηκα άρον- άρον και εγκατέλειψε το διαμέρισμα. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Σήμερα συνειδητοποιώ, ότι ήταν μεγάλο το λάθος μου να μην έχω καλέσει επιτόπου την αστυνομία ή να έχω απευθυνθεί αμέσως στην δικαιοσύνη. Όμως την εποχή εκείνη, λόγω της προσωπικής μου αδυναμίας, δεν τόλμησα να ζητήσω την προστασία της πολιτείας.»

Η απάντηση Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στην Τρίπολη, στις εξηγήσεις που έδωσε μέσα από τη φυλακή αρνείται πως βίασε τον καταγγέλλοντα, τον οποίο ισχυρίζεται πως ούτε καν γνωρίζει.

Την ίδια υπερασπιστική τροχιά της πλήρους άρνησης και των κατασκευασμένων κατηγοριών, αποδίδοντάς τες σε μυθεύματα, φέρεται να ακολούθησε ο προφυλακισμένος ηθοποιός – σκηνοθέτης  Δημήτρης Λιγνάδης, στην προσπάθειά του να αντικρούσει την τρίτη μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του για το κακούργημα του βιασμού.

«Τον μηνυτή όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται, ενώ λόγω του μακρού χρόνου από τα καταγγελλόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος ή τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA παρά μόνο είναι ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου» αναφέρει στις εξηγήσεις που έδωσε μέσα από τη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος προσθέτει:

«Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο…».

Στις πολυσέλιδες εξηγήσεις του, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης κάνει λόγο για έναν ακόμη «στρατευμένο μάρτυρα» ο οποίος προσβλέποντας σε οικονομικά οφέλη έκανε μια ψευδή καταγγελία χωρίς στοιχεία βασιζόμενος στις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος στις εξηγήσεις του επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία του μηνυτή.

«Πυρά στον δικηγόρο και στον Μπιμπίλα»

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης στρέφει δε τα πυρά στο δικηγόρο του καταγγέλλοντα, υποστηρίζοντας πως η καταγγελία σε βάρος του κατασκευάστηκε από το νομικό του παραστάτη. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά πως «ο δικηγόρος του, ο οποίος όλως τυχαίως είναι συνήγορος και του εταίρου φερόμενο βιασθέντα από εμένα, προσπάθησε να καταστήσει αληθοφανή την ιστορία του δήθεν βιασμού του έντολέως του από εμένα, αλλά δε σκέφτηκε ότι η προσπάθειά του αυτή θα αποκαλυφθεί, αφού πλέον με τη συνδρομή του διαδικτύου τίποτα δε μένει κρυφό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram προέκυψε ότι άτομο με τα στοιχεία του μηνυτή είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την Φ.Κ, η οποία συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Δ.Μ., ο οποίος ήταν συμφοιτητής μου και είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου Μπιμπίλα, προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, για τον οποίο έχω καταγγείλει και στο απολογητικό μου υπόμνημα ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την σε βάρος μου σκευωρία».Ακολούθως, ο κατηγορούμενος αντικρούει τους ισχυρισμούς του μηνυτή του, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει γνωστό τραγουδιστή όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, ότι ο μηνυτής του έχει πέσει σε αντιφάσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρει στη μήνυση του και με τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξή του. Ενδεικτικά αναφέρει πως «ο φερόμενος βιασθείς στην συνέντευξη του δήλωσε και μάλιστα επανέλαβε ότι μετά την κατανάλωση του ενός ποτού δήθεν ξύπνησε στην κρεβατοκάμαρα μου, ενώ στην μήνυση που αναφέρει ότι μετά την κατανάλωση δύο ποτηριών ουίσκι σωριάστηκε λιπόθυμος στον καναπέ του σαλονιού και όταν ξύπνησε βρέθηκε ξαπλωμένος εκεί και όχι στην κρεβατοκάμαρα μου!».

Όσον αφορά στην περιγραφή του σπιτιού του ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζει ότι το διαμέρισμά του είχε παρουσιαστεί σε περιοδικό ενώ ισχυρίζεται πως η περιγραφή του μηνυτή έχει πολλά λανθασμένα σημεία όσον αφορά στους χώρους του σπιτιού του, οι οποίοι δεν είχαν φωτογραφηθεί.

Αποδίδει ακόμη σε «προσθήκες» του δικηγόρου του μηνυτή το γεγονός ότι επέλεξε να τοποθετήσει το καταγγελλόμενο αδίκημα «σε μια ημέρα που παραβρέθηκα σε μία κοινωνική εκδήλωση, η οποία έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, όπως ήταν αυτή για την μνήμη του Νέλσον Μαντέλα».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Διαβάστε επίσης

--POH ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ FACEBOOK--


Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών