Και μία γυναίκα που έχασε την ζωή της στην Ολλανδία αρκούσε για να σταματήσει το εμβόλιο της AstraZeneca (video)

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

2/4/21

Και μία γυναίκα που έχασε την ζωή της στην Ολλανδία αρκούσε για να σταματήσει το εμβόλιο της AstraZeneca (video)

medlabnews.gr iatrikanea 

Η Ολλανδία διέκοψε σήμερα Παρασκευή την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για άτομα κάτω των 60 ετών, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας στην οποία είχε χορηγηθεί μια δόση, μεταδίδει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Η Ελλάδα εμβολιάζει σταθερά και αδιάκοπα με το εν λόγω εμβόλιο, παρά το γεγονός πως και σητν χώρα μας 63χρονη πέθανε μετά το εμβόλιο.

Περίπου 10.000 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς πρόκειται να ακυρωθούν.

Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή ήλθε, στο πλαίσιο αυξανόμενων αναφορών σχετικά με περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων σε άτομα που τους έχει χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα το ολλανδικό κέντρο Lareb για την μελέτη παρενεργειών, έχει λάβει πέντε αναφορές για εκτεταμένες θρομβώσεις με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, μετά την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Τα περιστατικά λάμβαναν χώρα επτά με δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό και αφορούσαν γυναίκες μεταξύ 25 και 65 ετών.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 63ΧΡΟΝΗΣ ΣTHΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χρονικά λανθασμένη χαρακτήρισε χτες την ανακοίνωση από τον ΕΟΦ σχετικά με τον θάνατο της 63χρονης γυναίκας στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της, ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου, ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως θα συμβούλευε τους συγγενείς τους να μην κάνουν ακόμα το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι «με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος».

Ο ιατροδικαστης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι «όταν κατά την διάρκεια μιας ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την τελική αιτία θανάτου, αναγκαστικά ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι συμβάλλουμε στην απόφαση για την τελική αιτία θανάτου διενεργώντας ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις».

«Οποιαδήποτε ανακοίνωση λέει ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχέση του εμβολίου, είναι χρονικά λανθασμένη. Πρόκειται για προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», προσέθεσε ο κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος εν συνεχεία συμπλήρωσε: «Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό».

Σε ερωτήση για το αν θα συμβούλευε κάποιον συγγενή του να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε πως θα του έλεγε να μην πάει, καθώς «υπάρχουν αυτή τη στιγμή πράγματα που πρέπει να τεκμηριωθούν».

«Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος στην πανδημία. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι σε μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», κατέληξε.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Διαβάστε επίσης

--POH ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ FACEBOOK--


Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών