Αλλάζουν οι τιμές των εμβολίων γιατί τα νέα καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αλλάζουν οι τιμές των εμβολίων γιατί τα νέα καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις

Η Pfizer αύξησε την τιμή του εμβολίου Covid-19 κατά περισσότερο από ένα τέταρτο ενώ η Moderna κατά περισσότερο από το ένα δέκατο στις τελευταίες συμβά

medlabnews.gr iatrikanea

Η Pfizer αύξησε την τιμή του εμβολίου Covid-19 κατά περισσότερο από ένα τέταρτο ενώ η Moderna κατά περισσότερο από το ένα δέκατο στις τελευταίες συμβάσεις προμήθειας της ΕΕ, την ώρα που η Ευρώπη έχει έντονες ανησυχίες για παρενέργειες από ανταγωνιστικά προϊόντα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna θα αυξήσουν την τιμή των εμβολίων κατά της Covid που θα παραδώσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση διότι θα τα έχουν προσαρμόσει στις παραλλαγές του ιού, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Στεφάν Μπον επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

«Θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά κατά ορθολογικό τρόπο, προφανώς να μην εξαπατηθούμε, αλλά να έχουμε πιο απαιτητικά συμβόλαια, με προϊόντα προσαρμοσμένα στις παραλλαγές. Πιθανώς ναι, θα είναι λίγο πιο ακριβά όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά για όλους τους αγοραστές », αποκάλυψε ο Κλεμάν Μπον στο δίκτυο RFI, χωρίς να διευκρινίζει το ποσόν της αύξησης.

Οι όμιλοι πρόκειται να αποφέρουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα φέτος καθώς υπογράφουν νέες συμφωνίες με χώρες που επιθυμούν να εξασφαλίσουν προμήθειες για πιθανές «boost» δόσεις ενόψει της εξάπλωσης της εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα.

Η νέα τιμή για το εμβόλιο της της Pfizer φέρεται να ανέρχεται στα 19,50 ευρώ (23,15 δολάρια) έναντι 15,50 ευρώ που ήταν προηγουμένως, σημειώνουν οι FT, επικαλούμενοι τμήματα των συμβολαίων.

Από την άλλη η τιμή του Moderna είναι περίπου 21,50 ευρώ η δόση, τιμή υψηλότερη από τα 19 ευρώ της πρώτης συμφωνίας προμήθειας, χαμηλότερη, όμως, από προηγούμενα συμφωνηθέντα που άγγιζε τα 24 ευρώ, καθώς η παραγγελία έχει αυξηθεί.

Αξιωματούχος ανέφερε τους FT ότι οι εταιρείες επωφελήθηκαν από την ισχύ τους στην αγορά και χρησιμοποίησαν τη «συνήθη φαρμακευτική ρητορική… Τα εμβόλια λειτουργούν και έτσι αύξησαν την «αξία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων