Περισσότερους από 50 διαφορετικούς τύπους καρκίνου εντοπίζει πρωτοποριακό τεστ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Περισσότερους από 50 διαφορετικούς τύπους καρκίνου εντοπίζει πρωτοποριακό τεστ

Το τεστ #Galleri που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Grail σχεδιάστηκε για την ανίχνευση DNA που προέρχεται από καρκινικά κύτταρα

 medlabnews.gr iatrikanea

Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεκίνησε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα δοκιμή μιας αιματολογικής εξέτασης που ίσως μπορεί να ανιχνεύσει 50 διαφορετικούς καρκίνους πριν εμφανιστούν συμπτώματα.

Το τεστ Galleri που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Grail σχεδιάστηκε για την ανίχνευση DNA που προέρχεται από καρκινικά κύτταρα. Η διάγνωση του καρκίνου πριν από την εκδήλωση συμπτωμάτων θα βελτίωνε θεαματικά τις προοπτικές επιβίωσης για τους ασθενείς.

Το βρετανικό ΕΣΥ είχε αναφέρει ότι θα ενέτασσε στην τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη 140.000 εθελοντές, από τους οποίους οι μισοί θα υποβληθούν στην αιματολογική εξέταση άμεσα.

«Πρέπει να μελετήσουμε το τεστ Galleri προσεκτικά για να διαπιστώσουμε αν μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καρκίνων που διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Πίτερ Σασιένι, καθηγητής πρόληψης καρκίνου στο King’s College του Λονδίνου.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μακράν η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στη Βρετανία, καθώς αντιστοιχεί γύρω στο ένα πέμπτο των θανάτων από νεοπλασίες.

Η Grail εξαγοράστηκε τον περασμένο μήνα από την αμερικανική Illumina για 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια, θα συνεχίσει όμως να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων