Κόντρες Λοιμωξιολόγων για τους Θανάτους. Λινού εναντίον Τσιόδρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κόντρες Λοιμωξιολόγων για τους Θανάτους. Λινού εναντίον Τσιόδρα

Επιστρατεύτηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, για να πείσει αλλά και να διαχειριστεί θέματα της πανδημίας.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Όπως είναι γνωστό 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60 παραμένουν ανεμβολίαστοι. Το πρόγραμμα από την άλλη των εμβολιασμών έχει βαλτώσει. Στο πλαίσιο αυτό χθες επιστρατεύτηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, για να πείσει αλλά και να διαχειριστεί θέματα της πανδημίας. 

Η αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στις συνέπειες που είχε το προηγούμενο διάστημα η ανεπαρκής εμβολιαστική κάλυψη είναι ενδεικτική.«Εάν είχαμε εμβολιάσει το 95% του πληθυσμού μας μέχρι τα μέσα Ιουλίου, θα είχαμε σήμερα 1.200 λιγότερους θανάτους» δήλωσε ο καθηγητής. 

Στροφή σε θετική καμπάνια κατόπιν εορτής

Αρκετό διάστημα και εμείς από αυτό το βήμα του medlabnews.gr αλλά και πολλοί άλλοι όπως ο καθηγητής Πνευμονολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης αλλά και η καθηγήτρια επιδημιολογίας κα. Αθηνά Λινού έχουν αναφερθεί για τη σημασία της θετικής καμπάνιας και όχι του φόβου και της τρομολαγνείας.

Η αναποτελεσματικότητα της τακτικής του μαστίγιου και του καρότου δεν απέδωσε και αυτό φαίνεται να γίνεται -έστω και τώρα- κατανοητό από την κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα εντάσσονται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο αλλαγής καμπάνιας από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δήλωσε ότι η νέα καμπάνια «θα βγει τις επόμενες ημέρες και θα δίνει έμφαση και στα θετικά στοιχεία, πώς θα ξανακερδίσουμε τη ζωή μας». Για παράδειγμα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε χθες ότι με τον εμβολιασμό έχουμε γλιτώσει 8.413 επιπλέον θανάτους και 5.561 νοσηλείες σε ΜΕΘ.

Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες -λίγο πριν από τη νέα έξαρση- οι εμβολιασμοί κινούνται με ρυθμούς χελώνας, καθώς πραγματοποιούνται μόλις 7.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης.

Η Αθηνά Λινού αναφέρει ότι τα δεδομένα Τσιόδρα είναι ασαφή

Η Α. Λινού αναφέρει ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε μια ανάλυση δεδομένων που έχει πολύ ορθά στοιχεία, αλλά δεν έχει τη διεθνή κρίση, ενώ δεν μας είπε τίποτα για τη μεθοδολογία. Και συμπλήρωσε: «Όταν λέει ότι θα γλιτώναμε κάποιους θανάτους, θα τους γλιτώναμε από την αρχή της πανδημίας; Με τη σημερινή ροή εμβολιασμών; Δεν έδωσε πλήρη δεδομένα για το πώς έγιναν οι υπολογισμοί».

Επίσης η καθηγήτρια υπογράμμισε ότι ο Σ. Τσιόδρας δεν έδωσε στοιχεία για το τι θα γινόταν αν είχαμε πάρει μέτρα. «Αν δηλαδή εφαρμόζαμε όσα είχαμε στην αρχή της πανδημίας. Μπορεί να είχαμε γλιτώσει περισσότερους θανάτους». Παράλληλα ως προς την προστασία και τη σύγκριση εμβολίων τονίζει ότι δεν συμφωνούν οι διεθνείς έρευνες.

Η Α. Λινού επέκρινε τον Σ. Τσιόδρα καθώς παρουσιάστηκε ως μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων, η οποία δεν έχει σχέση με το υπουργείο Υγείας, δεν είναι αρμόδια και δεν έχει την επιστημοσύνη των αριθμών. «Δεν είπε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και των αναλύσεων» σχολίασε δηκτικά.

Τέλος, η καθηγήτρια αναφέρθηκε στην έλλειψη διευκρίνισης στον τόπο και τον χρόνο σύγκρισης. «Στην αρχή δεν υπήρχε καμία θεραπεία. Από πού προκύπτουν οι 8.400 θάνατοι; Συγκρίνει περιοχές που είχαν lockdown με περιοχές που δεν είχαν; Δεν δίνει δεδομένα και δεν έχει υποβληθεί κάπου αυτό το άρθρο για να το κρίνουν κι άλλοι επιστήμονες» καταλήγει.

Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν αναφέρει πόσοι, από τα lockdown αλλά και την οικονομική καταστροφή, που έχουν οδηγηθεί πολλοί συμπολίτες μας, έχουν χάσει την ψυχική τους υγεία, έχουν οδηγηθεί σε αυτοκτονίες και στην έξαρση της βίας, πράγμα που είναι παραδεκτό από όλους τους ειδικούς. Επίσης πόσοι είναι εκείνοι που οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν στην φτώχεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.  Πόσοι τελικά είναι όλοι αυτοί; 

Φυσικά σε ένα πόλεμο όπως αυτός της πανδημίας χάνονται άνθρωποι αλλά καλά θα ήταν να γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να χάθηκαν ή θα μπορούσαν να χαθούν ανάλογα με τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν!!!

Διαβάστε επίσης

Γουργουλιάνης: Έχουν χτιστεί καριέρες με την υπερβολή των κρουσμάτων. Τον Σεπτέμβριο το τοίχος ανοσία

Γουργουλιάνης: Ακούγονται ακρότητες. Θάνατοι και διασωληνώσεις κρίνουν την πανδημία. Όχι τα κρούσματα (video)

Πώς δημιουργούνται οι μεταλλάξεις των ιών; Γιατί με αυτές φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων