medlabnews.gr iatrikanea
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων συνεδρίων, ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας, με στόχο την ανάδειξη αλλά και τη διεκδίκηση «πολιτικών» για την ανάπτυξη των Κλινικών Μελετών στη χώρα μας.
Με σεβασμό στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε και πρωταρχικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, το συνέδριο θα διεξαχθεί και φέτος διαδικτυακά την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 από τις 09:00 έως τις 17:00, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.
Το συνέδριο θα προσφωνήσει ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γενικός διευθυντής του ΣΑΦΕΕ, διδάκτορας της Φαρμακευτικής, ενώ την έναρξη των εργασιών έχει κληθεί να κηρύξει η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν:
· Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Κλινικές μελέτες για τη COVID -19» με προεδρεύοντα τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Αθανάσιο-Μελέτιο Δημόπουλο.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
- «Νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της COVID-19»
Ελένη Κορομπόκη, παθολόγος, επιμελήτρια Β`, ΓΝΑ Αλεξάνδρα
- «Η θέση της αντιθρομβωτικής αγωγής στην αντιμετώπιση της COVID-19»
Μαριάννα Πολίτου, καθηγήτρια Αιματολογίας ΕΚΠΑ, Αρεταίειο Νοσοκομείο
- «Η χημική ανοσολογική απάντηση στον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 σε υγιείς και ασθενείς με αιματολογικά νεοπλάσματα»
Eυάγγελος Τέρπος, καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ, ΓΝΑ Αλεξάνδρα
· Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ανάπτυξη των κλινικών μελετών στα νοσοκομεία – Ο ρόλος των ψηφιακών συστημάτων
Συντονιστής: Νικόλαος Π. Τσώλης, επιστήμων Πληροφορικής, Msc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΣΥ, Bsc, Msc, Phd
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
- «Φορετές ιατρικές συσκευές (wearables) και τηλεϊατρική»
Θεόδωρος Παπαϊωάννου, καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
- «Νοσοκομεία ως Hub καινοτομίας κλινικών μελετών»
Φωτεινή Θειακού, προσωρινή διοικήτρια του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» και αναπληρώτρια διοικήτρια του ΠΝΑ Σπηλιοπούλειο «Η Αγία Ελένη»
- «Ψηφιακός Μετασχηματισμός εργαλείο της κλινικής μελέτης»
Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αν. διοικητής ΓΝΑ ΚΑΤ
- «Ανάπτυξη κλινικών μελετών στα νοσοκομεία - Ο ρόλος των Ψηφιακών Συστημάτων - Μετασχηματισμός των κλινικών μελετών με την ενσωμάτωση αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης»
Νικόλαος Π. Τσώλης, επιστήμων Πληροφορικής, Msc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΣΥ, Bsc, Msc, Phd
Ακόμη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Ενότητα με θέμα «Η συμβολή των CROs και των φαρμακευτικών εταιρειών στην ανάπτυξη των κλινικών μελετών στην Ελλάδα».
- Την παρουσίαση, από τον γενικό διευθυντή του ΣΦΕΕ κ. Μιχάλη Χειμώνα, της μελέτης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με θέμα «Πώς θα προσελκύσει κλινικές μελέτες η Ελλάδα».
Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές Επιστημών Υγείας, μέλη Επιστημονικών Εταιρειών, στελέχη Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, CRO΄s, στελέχη του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ, των ΔΥΠΕ και Νοσοκομειακών Μονάδων, φαρμακοποιούς και Φοιτητές.
Για περισσότερες πληροφορίες και online εγγραφή στο συνέδριο, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.pc-clinicaltrials.com
Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), του PhRMA Innovation Forum, της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.) και της HACRO.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου