Αποτελεσματικότερο εμβόλιο το Sputnik V συγκρινόμενο με τα άλλα εμβόλια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αποτελεσματικότερο εμβόλιο το Sputnik V συγκρινόμενο με τα άλλα εμβόλια

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αποδείχτηκε το πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου από κοροναϊού

 medlabnews.gr iatrikanea

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αποδείχτηκε το πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου από κοροναϊού, σύμφωνα με μοναδική στο είδος της έρευνα που έγινε στην Ουγγαρία και συνέκρινε μεταξύ τους πέντε διαφορετικά εμβόλια.

Η ανεξάρτητη έρευνα έγινε σε 3,7 εμβολιασμένους πολίτες της Ουγγαρίας, της πρώτης χώρας της ΕΕ που ενέκρινε το Sputnik V, και τα ευρήματά της δημοσιεύτηκαν στο Science Direct.

Σε αυτήν, συγκρινόταν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Sputnik VModernaPfizer-BioNTechSinopharm (ένα από τα κινεζικά εμβόλια) και AstraZeneca. Οι συμμετέχοντες ήταν Ούγγροι πολίτες που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις από κάποιο από αυτά τα εμβόλια την περίοδο 22 Ιανουαρίου - 10 Ιουνίου 2021.

Στην έρευνα συγκρινόταν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Sputnik V, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm (ένα από τα κινεζικά εμβόλια) και AstraZeneca.


Οι συμμετέχοντες ήταν Ούγγροι πολίτες που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις από κάποιο από αυτά τα εμβόλια την περίοδο 22 Ιανουαρίου - 10 Ιουνίου 2021.

Όπως αποδείχτηκε, το Sputnik V εμφάνισε την υψηλότερη αποτελεσματικότητα (98%) στην πρόληψη θνητότητας από κοροναϊό, ενώ είχε τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση (85,7%) στην προστασία από μόλυνση με COVID-19.

To πιο αποτελεσματικό εμβόλιο στην πρόληψη νόσησης ήταν το Moderna με 89%.


Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία από 820.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό όσον αφορά στους θανάτους από κορονοϊό στην ηλικιακή κατηγόρια 16-44 ετών.
O Κίριλ Ντμιτρίεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), δήλωσε: «Με 98% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη θνητότητας από κορονοϊό και 85,7% ενάντια στην μόλυνση από κορονοϊό, το Sputnik V έδειξε τα καλύτερα αποτελέσματα ανάμεσα σε πέντε εμβόλια (Sputnik V, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm και AstraZeneca) που χορηγούνται στην Ουγγαρία ως μέρος μιας ανεξάρτητης έρευνας που βασίζεται σε δεδομένα από 3,7 εκατ. ανθρώπους».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα λιγότερα αποτελεσματικά εμβόλια ήταν αυτά της AstraZeneca και της Sinopharm. Ικανοποιητικές ήταν οι επιδόσεις του σκευάσματος της Pfizer, με 91% στην προστασία από θάνατο λόγω COVID-19 και 83% στην πρόληψη μόλυνσης. 

Και για την Ομικρον

Το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι έχει ήδη κάνει μια τροποποίηση του εμβολίου Sputnik-V κατά της παραλλαγής Όμικρον «Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι… η Όμικρον θα εκτοπίσει την παραλλαγή Δέλτα. Ενδεχομένως το εμβόλιο θα πρέπει να είναι σε δύο δόσεις ώστε να προστατεύει και από την παραλλαγή του στελέχους Δέλτα και από την παραλλαγή του στελέχους Όμικρον…» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V κατά της παραλλαγής Όμικρον ενδεχομένως να υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων