Πρωτοποριακή θεραπεία νεφρολιθίασης χωρίς χειρουργείο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρωτοποριακή θεραπεία νεφρολιθίασης χωρίς χειρουργείο

Νέα θεραπεία αφαίρεσης πέτρας από τα νεφρά, χωρίς την ανάγκη χειρουργείου

 medlabnews.gr iatrikanea

Συνολικά 19 άνθρωποι δοκίμασαν μια νέα θεραπεία αφαίρεσης πέτρας από τα νεφρά, χωρίς την ανάγκη χειρουργείου, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά. 

Η εν λόγω θεραπεία χρησιμοποιεί κύματα υπερήχων αντί για κρουστικά κύματα, επιτρέποντας έτσι στους ασθενείς να παραμένουν ξύπνιοι καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η παραδοσιακή μέθοδος της εξωσωματικής λιθοτριψίας με κρουστικό κύμα (ESWL) στέλνει κρουστικά κύματα στις πέτρες, σπάζοντας τες σε μικρότερα κομμάτια για να αποβληθούν από το σώμα. Λόγω του ότι η διαδικασία μπορεί να είναι εξαιρετικά επίπονη, οι ασθενείς πρέπει είτε να υποβληθούν σε καταστολή είτε να αναισθητοποιηθούν.

Αντίθετα, η νέα διαδικασία λιθοτριψίας (BWL) θρυμματίζει πέτρες χρησιμοποιώντας σύντομες ρυθμικές εκρήξεις ενέργειας υπερήχων, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο Journal of Urology. Η τεχνική μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτεί καταστολή ή αναισθησία.

Σύμφωνα με το Wolters Kluwer Health, έως και το 15% των ανθρώπων θα αποκτήσουν πέτρες στα νεφρά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τις περισσότερες φορές, οι πέτρες μπορούν να βγουν φυσικά από το σώμα, αλλά οι μεγαλύτερες θα πρέπει να αφαιρεθούν χειρουργικά

Προς το παρόν, η πειραματική θεραπεία έχει δοκιμαστεί μόνο σε μια μικρή ομάδα έτσι απαιτούνται νέες ερευνητικές δοκιμές προτού χορηγηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα. Εάν αποδειχτεί επιτυχής, θα μπορούσε «να προσφέρει έγκαιρη θεραπεία που οδηγεί σε μείωση του συνολικού πόνου και του κόστους», σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι ερευνητές της μελέτης.

Με πληροφορίες από Design Taxi

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων