Τζάστιν Μπίμπερ : Γιατί παρέλυσε το μισό του πρόσωπο; (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τζάστιν Μπίμπερ : Γιατί παρέλυσε το μισό του πρόσωπο; (video)

Ο ίδιος δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει το δεξί του μάτι αλλά ούτε και να κουνήσει τη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

medlabnews.gr iatrikanea

Μία ανάρτηση που ανησύχησε τους φανς του σε όλον τον  κόσμο έκανε την Παρασκευή (10/6) ο Τζάστιν Μπίμπερ

Ο 28χρονος τραγουδιστής ανακοίνωσε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt, το οποίο προκαλείται από έναν ιό στο νεύρο του προσώπου που οδηγεί σε παράλυση.

Ο ίδιος δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει το δεξί του μάτι αλλά ούτε και να κουνήσει τη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Όπως σημείωσε, αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να αναβάλει τις επόμενες εμφανίσεις του, προκειμένου να κάνει ένα διάλειμμα και να αναρρώσει.

Είπε συγκεκριμένα στο βίντεό του:

«Προφανώς όπως μπορείτε να δείτε με το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και μου προκάλεσε παράλυση. Υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά το πρόσωπό μου. 

Το σύνδρομο προκαλεί μερική παράλυση στο πρόσωπό και είναι μια νευρολογική πάθηση που προκαλείται από τον ιό varicella zoster, που προκαλεί ανεμοβλογιά στα παιδιά και έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες. Εφόσον τα νεύρα επηρεαστούν διογκώνονται και χάνουν την ικανότητά του να λειτουργούν. 

 Η πάθηση επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες και μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου, ενώ μπορεί να επηρεαστούν και επώδυνα εξανθήματα. 

 Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί απώλεια ακοής, εμβοές ή ακόμα και κώφωση. 

 Η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει από κάποιες εβδομάδες έως μερικούς μήνες και περιλαμβάνει ξεκούραση και λήψη αντιιικών φαρμάκων. 

 Είναι ιδιαίτερα σπάνιο σύνδρομο, αφού προσβάλλονται περίπου 5 στους 100.000 ανθρώπους και είναι επίσημα γνωστός ως ωτικός έρπητας ζωστήρας. 

 Τέλος σημειώνεται πως έχει πάρει το όνομα του Αμερικανού νευρολόγου Τζέιμς Ράμσεϊ Χαντ, ο οποίος περιέγραψε πρώτος την πάθηση.

Για όσους απογοητεύτηκαν από την ακύρωση των εμφανίσεών μου, είναι προφανές ότι δεν είμαι σε θέση να τις πραγματοποιήσω. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, όπως βλέπετε. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω και ελπίζω να καταλάβατε.

Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100 τοις εκατό, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα για να κάνω».

Η ανάρτησή του

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων