Τι αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου για την επέμβαση βηματοδότη που του τοποθετήθηκε; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου για την επέμβαση βηματοδότη που του τοποθετήθηκε;

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε δημοσίως για πρώτη φορά μετά την επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη στην οποία υποβλήθηκε.

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε δημοσίως για πρώτη φορά μετά την επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη στην οποία υποβλήθηκε. 

 Την πρώτη του εμφάνιση μετά την επιτυχή επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με παρέμβασή του στο 10ο Regional Growth Conference στην Πάτρα. 

 Ο Γιώργος Παπανδρέου συνομίλησε διαδικτυακά με τον δημοσιογράφο, Αθανάσιο Έλλις, το Σάββατο σε μία εξ αναβολής συζήτηση καθώς ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει με φυσική παρουσία την περασμένη Πέμπτη ημέρα έναρξης του Συνεδρίου. 

Ο ίδιος, πάντως, ευχαρίστησε όλους για τις ευχές που δέχτηκε για ταχεία ανάρρωση μετά την ξαφνική περιπέτεια της υγείας του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: ” Είμαι στις επάλξεις μετά από δύο ημέρες διακοπής. 

Πολύ σύντομα θα συνεχίσω το νέο τόπο ζωής με συνεχή άσκηση και όσο μπορεί κανείς να αθλείται γιατί είναι σημαντικό κομμάτι για την ζωή όλων μας”.

Πότε απαιτείται η χρήση βηματοδότη;

Όταν το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς –είτε η μπαταρία είτε ο κόμβος και τα καλώδια– υποστούν βλάβες και ο καρδιακός ρυθμός πέσει κάτω από τα φυσιολογικά όρια (λιγότερο από 40 παλμούς το λεπτό), διάφορα δυσάρεστα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν, όπως ζαλάδες, δύσπνοια, μειωμένη ικανότητα για φυσική άσκηση ή ακόμη και απώλεια αισθήσεων (συγκοπτικό επεισόδιο). Μερικές φορές ένα απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι αρκετό για να ανιχνεύσει τη βλάβη, ενώ μπορεί να χρειαστούν κι άλλες πιο ειδικές εξετάσεις (24ωρη καταγραφή του ρυθμού με Holter ή ακόμη και ηλεκτροφυσιολογική μελέτη). Αν αυτές οι εξετάσεις επιβεβαιώσουν τη βλάβη, ο ασθενής χρειάζεται βηματοδότη για να λυθεί το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

Πότε η καρδιά χρειάζεται βηματοδότη; Τι είναι ο φλεβόκομβος

Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2015/03/cardiac-stimulation-system.html#ixzz7W90zl8Wp

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων