Το απόγευμα θα κοπάσουν οι άνεμοι. Με καύσωνα θα τελειώσει η εβδομάδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το απόγευμα θα κοπάσουν οι άνεμοι. Με καύσωνα θα τελειώσει η εβδομάδα

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην Αττική έως και το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη.

medlabnews.gr 

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην Αττική έως και το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη.

Όπως εξηγεί η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου: «Οι ισχυροί βοριάδες επιμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης με βασική ένταση τα 5 μποφόρ, ριπές 6 μποφόρ».

Και συνεχίζει: «Είμαστε στη φάση της μικρής εξασθένησης. Από τι 3-4 το ξημέρωμα και μετά θα πάμε σε νέα ενίσχυση η οποία θα φανεί ακόμα περισσότερο στις 9-10 το πρωί οπότε θα έχουμε και πάλι ριπές 7-8 μποφόρ και από εκεί και πέρα η πλήρης εξασθένηση θα έρθει από το απόγευμα της Τετάρτης, κυρίως βέβαια την Πέμπτη».

Την Τετάρτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Μικρή η πιθανότητα ασθενών βροχών στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα τους 35 βαθμούς, έως 30 με 32 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Την Πέμπτη δεν προβλέπονται βροχές, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, έτσι η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τοπικά τους 35 με 37 βαθμούς.

Η εβδομάδα, θα τελειώσει όμως με συνθήκες καύσωνα τοπικά, ευτυχώς πάντως όχι κάτι το ακραίο για την περιοχή μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Η θερμοκρασία από την Παρασκευή θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά και τους 39 βαθμούς, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα καθώς η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι τουλάχιστον τριών ημερών.

Δεν θα πρόκειται για έναν ακραίο καύσωνα , αλλά για έναν τυπικό καύσωνα για το ελληνικό καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες πιο υψηλές στα δυτικά ηπειρωτικά εκεί το θερμόμετρο λίγο πάνω από τους 40οC.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων