Η ελπίδα στα νέα παιδιά. Ο 18χρονος που έσωσε κόσμο αψηφώντας τον κίνδυνο (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η ελπίδα στα νέα παιδιά. Ο 18χρονος που έσωσε κόσμο αψηφώντας τον κίνδυνο (video)

Ο Άγγελος μίλησε περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε, την οποία είναι σίγουρο πως θα θυμάται σε όλη του τη ζωή.

medlabnews.gr

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη περιέγραψε ο νεαρός Άγγελος, ο οποίος κατάφερε μαζί με ένα ακόμα παλικάρι και την ΕΜΑΚ να σώσει 16 άτομα.

Βραβεύτηκε στις 23/3 με το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ’ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο Άγγελος Τσιαμούρας μίλησε περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε, την οποία είναι σίγουρο πως θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Όπως λέει στο δικό του 6ο βαγόνι η σύγκρουση δεν είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο, όμως κατευθείαν όλοι κατάλαβαν πως υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και προσπάθησαν να βγουν έξω.

Στο συγκεκριμένο βαγόνι μόνο μια ηλικιωμένη κυρία χρειάστηκε βοήθεια για να βγει έξω και έτσι ο ίδιος μαζί και με άλλους ξεκίνησαν να βοηθούν άτομα από τα μπροστινά βαγόνια. Στη συνέχεια έφτασαν στο 3ο βαγόνι το οποίο είχε πιάσει φωτιά και από εκεί και πέρα υπήρχαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα. Όλα αυτά σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού και με μια πυρκαγιά να μαίνεται στα πρώτα βαγόνια. Στο 3ο βαγόνι ο ίδιος μαζί με ένα ακόμα άτομο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 10 άτομα και αντίκρυσαν άτομα που είχαν χάσει τη ζωή τους και άλλους που δεν μπορούσαν να απεγκλωβίσουν. Στη συνέχεια όταν έφτασαν οι διασώστες της ΕΜΑΚ και μετά από έντονες υποδείξεις που έγιναν από τους νεαρούς, κατάφεραν να διασωθούν με ειδικό εξοπλισμό ακόμα έξι άτομα. Εκείνη τη στιγμή όπως λέει ο Άγγελος, δεν υπήρχε κανένα συναίσθημα φόβου παρά μόνο η θέληση να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορούσε όσο είχε δυνάμεις. Στο Νοσοκομείο της Λάρισας έφτασε περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα και τότε άρχισε να συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Η ψυχολογία του όπως λέει δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και σύντομα πρόκειται να επιστρέψει στην Ιεράπετρα για να περάσει ένα διάστημα κοντά στην οικογένειά του.

Ο Άγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος ταξίδευε στο έκτο βαγόνι του μοιραίου δρομολογίου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς αψήφησε τον κίνδυνο και με την αδρεναλίνη του στα ύψη βοήθησε και κατάφερε να σωθούν 16 ακόμα συνεπιβάτες του.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι έξι και εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και το βαγόνι 4, ώστε να βοηθήσω να βγουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, τον Γιώργο, που ήταν πραγματικός ήρωας, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3», περιγράφει ο νεαρός.

«Μπορέσαμε και σώσαμε από το βαγόνι 3 τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομάδα της ΕΜΑΚ ήταν λίγο ασυντόνιστη. Έπρεπε εγώ να τους δείξω πού πρέπει να πάμε. Ήθελαν να δουν πρώτα την κατάσταση και μετά να πράξουν. Δεν υπήρχε νερό και οξυγόνο να δώσουμε στους ανθρώπους που ήταν στο βαγόνι 3», είπε ο Άγγελος.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3, αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε. Δεν γνωρίζω αν πήρε κάποιος τηλέφωνο. Η ΕΜΑΚ έφτασε πολύ γρήγορα, όμως ο απεγκλωβισμός επιβατών ξεκίνησε μία ώρα μετά», ανέφερε ο νεαρός.

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν μια γιαγιά, η οποία φώναζε για το έξι μηνών εγγονάκι της. Έσπευσα αμέσως να το βρω, αλλά δεν μπορούσα να το βρω και εκεί χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Με είχαν πιάσει πάρα πολλά συναισθήματα που δεν μπορούσα να βρω το μικρό παιδάκι. Τουλάχιστον έμαθα από τη μαμά του, εδώ στο νοσοκομείο, γιατί νοσηλεύεται μέσα, πως είναι καλά το παιδάκι και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα μωράκι έξι μηνών» είπε ο Άγγελος, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησε μετά τη φονική σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης

Ο 20χρονος ήρωας Ανδρέας που έσπασε το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων