Ο Μπερλουσκόνι πάσχει από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Μπερλουσκόνι πάσχει από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

Υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία

medlabnews.gr iatrikanea 

Πριν από λίγο εκδόθηκε το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, όπου αναφέρεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία». Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Το ανακοινωθέν υπογράφεται από τους καθηγητές Αλμπέρτο Τζανγκρίλο (τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε) και Φάμπιο Τσίτσερι.

Επιπλέον, στο ιατρικό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει, προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Εδώ και περίπου δύο μέρες βρίσκεται στο νοσοκομείο για λόγους υγείας, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εισήχθη την Τετάρτη στην εντατική στο νοσοκομείο San Rafael στο Μιλάνο με καρδιαγγειακά προβλήματα. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο πρώην πρωθυπουργός διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Η κατάστασή του πρώην πρωθυπουργού, είναι σταθερή και είναι συνδεδεμένος σε αναπνευστήρα, ενώ λαμβάνει θεραπεία με αντιβιοτικά

Στο νοσοκομείο, μεταξύ των άλλων, βρίσκονται η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, ο αδελφός του Πάολο Μπερλουσκόνι και η σύντροφός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Μάρτα Φασίνα. «Ο Σίλβιο είναι βράχος, η κατάστασή του είναι σταθερή. Θα τα καταφέρει και αυτή την φορά», δήλωσε ο αδελφός του, Πάολο Μπερλουσκόνι.

Ανησυχία στην Ιταλία

Τα καρδιαγγειακά προβλήματα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκάλεσαν ανησυχία στην πολιτική τάξη της Ιταλίας. Αρκετοί γερουσιαστές και βουλευτές του κόμματός του πήγαν στο νοσοκομείο για να τον επισκεφτούν.

Επιπλέον, τόσο σύμμαχοι όσο και αντίπαλοι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης για να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο Twitter «Forza Silvio» (κουράγιο, Σίλβιο).

«Έλα Σίλβιο, η Ιταλία σε περιμένει!», η ευχή που δημοσίευσε στο Twitter ο γραμματέας της Λέγκας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι με μια φωτογραφία που τον εικονίζει μαζί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Διαβάστε επίσης

 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων