Του έκανε παρατήρηση και αυτός τον κάρφωσε με σπαθί στην κοιλιά, στη Θεσσαλονίκη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Του έκανε παρατήρηση και αυτός τον κάρφωσε με σπαθί στην κοιλιά, στη Θεσσαλονίκη

Δέχθηκε επίθεση με «κατάνα» επειδή έκανε παρατήρηση σε 65χρονο επειδή πετούσε τροφή αμφιβόλου ποιότητας στα σκυλιά

 medlabnews.gr iatrikanea

«Ηταν οργισμένος, μου είπε "τώρα σε γαμ...α" και με κάρφωσε με το σπαθί στην κοιλιά», κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 48χρονος που δέχθηκε επίθεση με σπαθί σαμουράι - τύπου «κατάνα» σε πάρκο της περιοχής του, όταν έκανε παρατήρηση στον 65χρονο κατηγορούμενο επειδή πετούσε τροφή αμφιβόλου ποιότητας στα σκυλιά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το αδιανόητο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα το θύμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημειώθηκε το πρωί της 28ης Μαΐου του 2022, εντός του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ο 65χρονος που έχει προφυλακιστεί και σήμερα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως κατέθεσε το θύμα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της αδιανόητης υπόθεσης, όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή όταν εντόπισε μεγάλη ποσότητα από σάπια κρέατα πεταμένα στο πάρκο που έβγαζαν βόλτα οι κάτοικοι τα σκυλιά τους και λίγα μέτρα πιο μακρυά συνάντησε τον 65χρονο που υποψιάζονταν ότι ήταν εκείνος που τα πετούσε.

Περιγράφοντας το χρονικό της αιματηρής επίθεσης, το θύμα που εργάζονταν ως οικοδόμος, ξεκίνησε την κατάθεσή του στο δικαστήριο λέγοντας πως γνώριζε τον κατηγορούμενο από το πάρκο καθώς έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους και τον συναντούσε καθημερινά, χωρίς όμως να έχουν παραπάνω σχέσεις.

«Είχαμε μια "καλημέρα" επειδή τα πήγαιναν καλά τα σκυλιά. Δεν είχαμε ανταλλάξει περισσότερες κουβέντες. Εκείνη την ημέρα πήγα το σκύλο μου βόλτα στις 07.30. Είχε ζέστη, φορούσα κοντομάνικο, βερμούδα και είχα ένα σακίδιο με παιχνίδια του σκύλου, νερό, κ.α., όμως δεν ήταν βαρύ. Μπαίνοντας στο στρατόπεδο ο σκύλος μου μύρισε έντονα και με τραβούσε. Εκεί βρήκα μεγάλη ποσότητα σάπιου κρέατος, μαύρο, με σκουλήκια. Έβγαλα μία σακούλα, τα μάζεψα και συνέχισα την πορεία μου. Περπατώντας συνάντησα κι άλλα τέτοια κρέατα, ήταν μια στοίβα, σαν σακούλα που την περνούν και την αδειάζουν», κατέθεσε το θύμα, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που συνάντησε τον κατηγορούμενο.

«Έφτασα στα μισά του στρατοπέδου. Γνωρίζαμε ότι ο κατηγορούμενος σκορπούσε κρέατα, καθώς τα μαζεύαμε όσοι είχαμε σκυλιά και ξέραμε. Τον είδαμε στο σημείο που συνήθιζε να κάθεται και τον έβλεπα που σκορπούσε κρέατα. Πλησίασα και του ζήτησα να σταματήσει να πετάει αυτά τα κρέατα. Μου λέει "τι θες ρε, τα σκυλιά τα τρώνε ρε τα κρέατα". Μπροστά μου είδα άλλη μια τέτοια στοίβα, έβγαλα μια σακούλα από την τσέπη και πήγα να την μαζέψω», είπε, εξιστορώντας πως ο φερόμενος ως δράστης του επιτέθηκε με το σπαθί.

«Τον είδα να βγάζει ένα σπαθί κατάνα»

«Μόλις έσκυψα και γύρισα την πλάτη τον άκουσα να μου φωνάζει "τώρα θα δεις". Γύρισα και τον είδα να βγάζει μέσα από το μπουφάν του ένα σπαθί τύπου κατάνα, γιαπωνέζικο. Ήταν περίπου 60 εκατοστά σπαθί. Με το που είπε "τώρα θα δεις" ήρθε κατά επάνω μου. Σηκώθηκα και είπα "τι κάνεις, θα με μαχαιρώσεις;". Κατέβασε το σπαθί και με χτύπησε το δάχτυλο. Εκανα πίσω και φώναζα "τι κάνεις;''. Σήκωνε το σπαθί, προσπαθούσα να το αποφύγω, χτυπούσα το σπαθί με το σακίδιο», περιέγραφε ο 48χρονος.

«Με κάρφωσε κάτω από τον αφαλό»

«Προσπαθούσα να αμυνθώ, απέφευγα τα χτυπήματα, παραπατησα και έπεσα πίσω ανάσκελα. Τότε ήρθε από επάνω μου και είπε "τώρα σε γαμ...α". Έσκυψε και με κάρφωσε κάτω από τον αφαλό. Μόλις με κάρφωσε με το σπαθί, το έβγαλε, το έβαλε σε καροτσάκι λαϊκής μαζί με άλλα πράγματα και τις σακουλες με τα κρέατα και έφυγε τρέχοντας. Προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι συνεβει και φώναξα δύο ανθρώπους να καλέσουν αστυνομία. Τον έβλεπα να φεύγει και τον ακολουθούσα, φώναζα ότι θα έρθει η αστυνομία. Τον ακολουθούσα με σκοπό αν βγω στο δρόμο να βρω αστυνομικούς, να τους υποδείξω τον δολοφόνο μου και να βρουν το σπαθί στο καρότσι. Μετά από 100 μέτρα έχασα την αναπνοή μου, ζαλιζομουν και ήταν αδύνατον να τον ακολουθήσω», είπε το θύμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι επέζησε από την βίαια επίθεση από τύχη, καθώς από το χτύπημα κάτω στο αφαλό επλήγησαν πολλά όργανα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Οι γιατροί μου είπαν ότι ήμουν πολύ τυχερός γιατί αν αργούσε λίγο το ασθενοφόρο, αν δεν ήταν έτοιμη η ομάδα γιατρών να με υποδεχθεί, έχανα πολύ αίμα και είχα εσωτερική αιμορραγία. Ήμουν τυχερός. Μπήκα άμεσα στο χειρουργείο», σημείωσε.

Μέχρι σήμερα ο 47χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ οι γιατροί του έχουν απαγορεύσει να εργάζεται καθώς δεν επιτρέπεται να σηκώνει βάρος.

Η δική συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων