Παραδόθηκε ο 22χρονος πιστολέρο, που πυροβόλησε για μια προσπέραση. Μίλησε ο 29χρονος Νίκος με την σφαίρα να παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλό του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παραδόθηκε ο 22χρονος πιστολέρο, που πυροβόλησε για μια προσπέραση. Μίλησε ο 29χρονος Νίκος με την σφαίρα να παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλό του

Η σφαίρα παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλο. Θα αντιμετωπιστεί όταν πλέον ο εγκέφαλος θα έχει ηρεμήσει, θα έχει εξαλειφθεί η αιμορραγία

 medlabnews.gr iatrikanea

Παραδόθηκε ο 22χρονος πιστολέρο από την Κρήτη, που «κάρφωσε» μέσα από το αυτοκίνητό του μία σφαίρα στο κεφάλι του 29χρονου, που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο πρώτο χλμ Μοιρών Τυμπακίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, με τον 22χρονο πιστολέρο να πυροβολεί τον 29χρονο μετά από διαπληκτισμό στο δρόμο, «φυτεύοντάς» του σφαίρα στο κεφάλι και συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία του νησιού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 22χρονος κρυβόταν επί σχεδόν 3 εβδομάδες και μάλιστα με τη βοήθεια φιλικών του προσώπων. Σήμερα, Τετάρτη (23.08.23) πέρασε την πύλη του αστυνομικού μεγάρου μέσα σε ένα μεγάλο αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 και ενώ έξω από το μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του. Η ταυτότητά του είχε γίνει γνωστή από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς, αφού αξιοποιήθηκε πολύ σύντομα βιντεοληπτικό υλικό που δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας.

Ο 29χρονος έχει βγει από την εντατική και νοσηλεύεται πια στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Η ζωή του 29χρονου επί μέρες κρεμόταν σε μια κλωστή. Παρά το γεγονός ότι εισήλθε σε κλινική, έχει μπροστά του ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί η σφαίρα που υπάρχει ακόμα μέσα στο κεφάλι του.

Οι πρώτες λέξεις από τα χείλη του 29χρονου Νίκου που αποδεικνύεται μεγάλος μαχητής

«Καλημέρα», «Είμαι καλά». Απλές, καθημερινές λέξεις, που όμως, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις, μοιάζουν με μικρά θαύματα. Και είναι θαύμα αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι λέξεις αυτές βγήκαν από τα χείλη του 29χρονου Νίκου, του παλικαριού που δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι από 22χρονο Μεσσαρίτη, ο οποίος εξακολουθεί να κρύβεται, αν και οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι πιθανότατα θα παραδοθεί στις Αρχές μέσα στην εβδομάδα, ίσως και αύριο-μεθαύριο.

Ο Νίκος πλέον βρίσκεται εκτός ΜΕΘ και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με τους γονείς του να παραμένουν άγρυπνοι φρουροί στο πλευρό του και να ευγνωμονούν τον Θεό και τους γιατρούς για την τιτάνια μάχη τους. Γι’ αυτόν τον συγκινητικό αγώνα μίλησε στο Cretalive ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής κ. Δημήτρης Κουτεντάκης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε προκειμένου να μας μεταφέρει τα νεότερα για την πορεία της υγείας του 29χρονου Νίκου.

«Μας εκπλήσσει θετικά κάθε μέρα» ήταν το πρώτο σχόλιο του έμπειρου γιατρού, ο οποίος μας περιέγραψε ότι η κατάσταση της υγείας του Νίκου βελτιώνεται διαρκώς και πλέον μπορούν να είναι αισιόδοξοι.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο Νίκος έχει πλήρη αντιληπτική ικανότητα. Απαντά στις ερωτήσεις που του κάνουν οι γιατροί και οι δικοί του άνθρωποι για να τεστάρουν την αντίληψη του, τη μνήμη του κλπ

Και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε αφασία εκπομπής (οι πάσχοντες μπορούν να κατανοήσουν τι τους λένε αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν με απόλυτα κατανοητό τρόπο), προσπαθεί και χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις προς το παρόν όπως «καλημέρα», «καλά είμαι» και καθημερινά προστίθενται και νέες στο λεξιλόγιο του. Και αυτό είναι συγκλονιστικό. Ο Νίκος αποδεικνύεται μεγάλος μαχητής.

Ακόμα, όπως περιγράφεται, είναι σε θέση να κινεί πλέον, έστω και με κάποια δυσκολία, και τα δύο του χέρια. Αυτό είναι εξίσου σημαντικό για τους γιατρούς που βλέπουν ότι ανταποκρίνεται και βελτιώνεται καθημερινά.

Η σφαίρα παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλο, όμως ο κ. Κουτεντάκης και οι συνάδελφοι του που χειρίζονται το περιστατικό, ξέρουν ότι αυτή θα αντιμετωπιστεί σε δεύτερο χρόνο όταν πλέον ο εγκέφαλος θα έχει ηρεμήσει, θα έχει εξαλειφθεί η αιμορραγία και θα έχει υποχωρήσει το οίδημα. Τότε θα είναι ασφαλές να προχωρήσουν σε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές ενέργειες για την απομάκρυνση της σφαίρας.

Σε πρώτη φάση η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Νίκος ήταν ζωτικής σημασίας για την ίδια του τη ζωή προκειμένου οι γιατροί να αποτρέψουν δευτερογενείς βλάβες.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν φέρει δάκρυα χαράς σε πολλά μάτια. Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί, γνωστοί, γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες στο νοσοκομείο, άπαντες, ήλπιζαν ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά για τον Νίκο.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε συναντήσει τους γονείς του 29χρονου έξω από τη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Ταλαιπωρημένοι, εξουθενωμένοι… Προσπαθούσαν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τόσο τρομερό στο παιδί τους, μία «ανάσα» από το σπίτι τους, χωρίς λόγο. Το μεγάλωσαν, το σπούδασαν στην Αθήνα και όταν πλέον επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, του «φύτεψαν» μία σφαίρα στο κεφάλι. Έτσι, χωρίς σοβαρό λόγο. Για τη μαγκιά και το πιώμα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων