Ο κορυφαίος ηθοποιός Σαμ Νιλ, αναγκάζεται να σταματήσει την θεραπεία του καρκίνου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο κορυφαίος ηθοποιός Σαμ Νιλ, αναγκάζεται να σταματήσει την θεραπεία του καρκίνου

Διαγνώστηκε με αγγειοανοσοβλαστικό λέμφωμα Τ-κυττάρων

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο Σαμ Νιλ ενημερώθηκε ότι η σπάνια θεραπεία του για τον καρκίνο θα σταματήσει, με τον ίδιο να δηλώνει έτοιμος γι’αυτό και πως δεν φοβάται τον θάνατο. Ο Σαμ Νιλ, γνωστός από τον ρόλο του Άλαν Γκραντ στην ταινία “Jurassic Park“, αποκάλυψε τον Μάρτιο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο του αίματος τρίτου σταδίου. Σε μια νέα συνέντευξή του, ο ηθοποιός είπε ότι βρίσκεται σε ύφεση εδώ και 12 μήνες χάρη στη βοήθεια ενός σπάνιου αντικαρκινικού φαρμάκου που απαιτεί εγχύσεις κάθε δύο εβδομάδες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο θα σταματήσει να δρα, όπως τον ενημέρωσαν οι γιατροί.

“Ξέρω ότι το έχω, αλλά δεν με ενδιαφέρει πραγματικά“, δήλωσε ο Νιλ στην δήλωση για τον καρκίνο του αίματος. “Είναι εκτός του ελέγχου μου. Αν δεν μπορείς να το ελέγξεις, μην ασχοληθείς με αυτό“. Ο Νιλ υποβλήθηκε αρχικά σε χημειοθεραπεία για τρεις μήνες, αλλά η θεραπεία ήταν ανεπιτυχής. Τότε ήταν που ο γιατρός του το άλλαξε σε ένα σπάνιο αντικαρκινικό φάρμακο. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αντίδραση του σώματός του στις δεκαπενθήμερες εγχύσεις είναι “πολύ ζοφερή και καταθλιπτική, αλλά με κρατάει ζωντανό“. Όσο για τα νέα του γιατρού ότι αυτή η θεραπεία δεν θα λειτουργεί για πάντα, ο Νιλ πρόσθεσε: “Είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό”. Ο ηθοποιός είπε ότι “δεν φοβάται ούτε κατά διάνοια” τον θάνατο, αλλά η σκέψη να αποσυρθεί από την υποκριτική “με γεμίζει τρόμο“.

Ο Dr. Orly Lavee, ο αιματολόγος του ηθοποιού, δήλωσε ότι “ίσως χρειαστεί να σκεφτούμε μια τρίτη επιλογή” όταν η τρέχουσα θεραπεία του Νιλ σταματήσει να λειτουργεί. “Αυτό είναι δύσκολο να το κουβαλάς, μέρα με τη μέρα, περιμένοντας να συμβεί κάτι τέτοιο“

Ο Νιλ αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάγνωση του καρκίνου του σε συνέντευξή του τον Μάρτιο στον Guardian. Ο ηθοποιός μοιράστηκε ότι παρουσίασε πρησμένους αδένες κατά τη διάρκεια της διαφήμισης για την ταινία “Jurassic World Dominion” το 2022 και σύντομα διαγνώστηκε με αγγειοανοσοβλαστικό λέμφωμα Τ-κυττάρων.

Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, η οποία όμως δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ακολούθησε στη συνέχεια αγωγή, την οποία θα πρέπει να λαμβάνει μηνιαίως για το υπόλοιπο της ζωής του.

“Δεν φοβάμαι να πεθάνω, αλλά θα με ενοχλούσε“, δήλωσε στη συνέντευξη. “Επειδή θα ήθελα πραγματικά να έχω άλλη μια ή δύο δεκαετίες, καταλαβαίνετε; Έχουμε χτίσει όλες αυτές τις υπέροχες ταράτσες, έχουμε αυτές τις ελιές και τα κυπαρίσσια. Θέλω να είμαι εδώ για να τα δω όλα αυτά να ωριμάζουν. Και έχω και τα υπέροχα εγγόνια μου. Θέλω να τα δω να μεγαλώνουν. Αλλά όσο για το θάνατο; Δεν με νοιάζει καθόλου“.

Και λες είναι το βρετανικό φλέγμα, είναι ότι ο ίδιος έχει φτάσει σε ένα σημείο να απαντά τόσο ζηλευτά στο ερώτημα που θα έκανε, ας πούμε, τον Γούντι Άλεν να παθαίνει delirium tremens; «Είμαι έτοιμος. Ξέρω τι έχω [σ.σ. μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος που κάποια στιγμή θα πάψουν να αντιμετωπίζουν τα φάρμακα] αλλά δεν με ενδιαφέρει στ' αλήθεια. Είναι έξω από τον έλεγχό μου. Είδα τη ζωή μου και συνειδητοποίησα πόσο τεράστια ευγνώμων είμαι για το μεγαλύτερο μέρος της. Είναι ένας πολύ αβέβαιος κόσμος τώρα.» Πόσο μεγάλη κουβέντα, αλήθεια, σε σχέση με τον φόβο του θανάτου.

Ο Νιλ ασχολείται με τους αμπελώνες του, τον κήπο του, τα εγγόνια του. Εξακολουθεί επίσης να παίζει, τώρα, προτού αρχίσει η απεργία, ήταν στην προετοιμασία του «Apples Never Fall» με την Ανέτ Μπένινγκ. Και υπέγραψε και τα απομνημονεύματά του, «Did I Ever Tell You This?»

Που έχει παίξει; Στο Sleeping Dogs του Ντόναλντσον, στο My Brilliant Career της Άρμστρονγκ, στον Ζουλάφσκι (Possession) και στην 3η Προφητεία (συγγενικές εμπειρίες...), σε Σαμπρόλ, με Στριπ, στο Dead Calm (μη με μαλώσει ο Π.Γκ. ότι το ξέχασα), σε ΜακΤίρναν, στα Μαθήματα Πιάνου, σ' ένα κάποιο Jurassic Park και πολλά-πολλά ακόμα (αυτά ήταν μέχρι πριν 30 χρόνια), που δεν θα αναφέρουμε τώρα. Ο άνθρωπος είναι εδώ, το μυαλό του ακούγεται σε ένα ζηλευτό σημείο, του ευχόμαστε να μείνει εκεί, να μείνει εδώ, άλλωστε πάντα ήταν ένας εξόχως αγαπητός ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων