Συγκλονιστικό video του ΕΚΑΒ με την διάσωση της εθελόντριας που έπαθε αναφυλακτικό σοκ από δάγκωμα οχιάς (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκλονιστικό video του ΕΚΑΒ με την διάσωση της εθελόντριας που έπαθε αναφυλακτικό σοκ από δάγκωμα οχιάς (video)

Την υπεράνθρωπη προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑB αποτυπώνει συγκλονιστικό βίντεο

 medlabnews.gr iatrikanea

Την υπεράνθρωπη προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ να κρατήσουν στη ζωή την 39χρονη εθελόντρια, την οποία είχε τσιμπήσει οχιά τον περασμένο Μάιο, αποτυπώνει συγκλονιστικό βίντεο που ανέβηκε στην πλατφόρμα του YouTube. 

Στο εξάλεπτο βίντεο φαίνεται η 39χρονη χωρίς τις αισθήσεις της, με τους διασώστες να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κρατήσουν τον σφυγμό και την αναπνοή της. 

Στο τέλος του βίντεο απεικονίζεται η ίδια να ευχαριστεί τους διασώστες για τη «δεύτερη ευκαιρία Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 26 Μαΐου στον προαύλιο χώρο σχολείου κοντά στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη. 

Η εθελόντρια που δέχτηκε δάγκωμα από οχιά μίλησε για τη σοβαρή νοσηλεία της και δηλώνει πως αυτό που συνέβη δε θα την σταματήσει από τη δράση της, όπου χρειαστεί να παρέμβει. Η 39χρονη εθελόντρια είχε νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση και με μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, από την οποία εξήλθε λίγες ημέρες αργότερα. «Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς στο Παπανικολάου, που παρά τις ελλείψεις που έχουν, δίνουν το 200% του εαυτού τους για να μας βοηθήσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή μου», είχε δηλώσει τότε η 39χρονη Κωνσταντία.

Η 39χρονη βρέθηκε -μετά το δάγκωμα του ερπετού- με αναφυλακτικό σοκ στη ΜΕΘ όπου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για 8 ημέρες. Και, ευτυχώς, τελικά τα κατάφερε.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι στο ισόγειο του κτιρίου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, που με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο «ερπετολόγων» και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», η 39χρονη Κωνσταντία η οποία έπιασε με γάντι το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο, αυτό τη δάγκωσε.

Η έμπειρη εθελόντρια έπαθε αναφυλακτικό σοκ, με το που δέχτηκε το δάγκωμα από την οχιά, και προσέβαλε το κεντρικό νευρικό της σύστημα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Μετά από μέρες νοσηλείας της τελικά η Κωνσταντία -η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού- κατάφερε και διέφυγε τον κίνδυνο και βρίσκεται από χθες στο σπίτι της. Μάλιστα η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανέβασε ένα βίντεο ευχαριστώντας τους διαδικτυακούς φίλους της για τη συμπαράσταση τους καθ’ όλο το διάστημα νοσηλείας της.

«Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες, ευτυχώς είμαι καλά πια και επέστρεψα στο σπίτι μου. Τα φίδια είναι χρήσιμα και απαραίτητα για το οικοσύστημα. Σίγουρα αυτό που συνέβη δε θα με σταματήσει από τη δράση μου ως εθελόντρια όπου χρειαστεί. Όμως γνωρίζοντας πλέον ότι είμαι αλλεργική στα ερπετά δεν θα ασχοληθώ ποτέ ξανά. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως πάνω από όλα είναι η υγεία και οι άνθρωποί σου, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και ο ίδιος σου ο εαυτός. Όλοι ανησύχησαν το κατανοώ και εγώ φοβήθηκα πολύ» και σημειώνει ότι σε λίγο καιρό θα είναι και πάλι έτοιμη να συνεχίσει τις δράσεις της ως εθελόντρια.

Παράλληλα, σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας της και ζητά χρόνο από τους φίλους της μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να κάνουμε αν μας δαγκώσει ένα φίδι; Είναι όλα δηλητηριώδη; Ποια είδη υπάρχουν στην Ελλάδα;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων