Tης είχαν δώσει ηρωίνη με το lyrica, ισχυρό φάρμακο για την επιληψία και λίγο πριν σίσα και κάνναβη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Tης είχαν δώσει ηρωίνη με το lyrica, ισχυρό φάρμακο για την επιληψία και λίγο πριν σίσα και κάνναβη

Έφυγε από τη ζωή η 16χρονη που έπεσε θύμα των εμπόρων ναρκωτικών στον Βύρωνα

medlabnews.gr iatrikanea

Τουλάχιστον 20 προσπάθειες είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες από την οικογένεια της άτυχης 16χρονης που έχασε τη ζωή της από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, για να ξεφύγει από τον κλοιό των εμπόρων του «λευκού θανάτου». Καμία από αυτές ωστόσο τελικά δεν πέτυχε, με αποτέλεσμα τη δραματική κατάληξη της περασμένης εβδομάδας που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Να σημειωθεί πως η 16χρονη ήταν άριστη μαθήτρια που είχε διακριθεί ποικιλοτρόπως στη διάρκεια της μαθητικής της ζωής.

H ανήλικη είχε μετατραπεί σε πειραματόζωο σπείρας ναρκωτικών. 

Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι 17χρονου στον Βύρωνα, όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο «σίσα» γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών». Το επόμενο πρωί η φίλη του κοριτσιού, όταν ξύπνησε στο ίδιο σπίτι, διαπίστωσε πως η 16χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της και κάλεσε ασθενοφόρο.

Μέσα σε μερικές ώρες, η ανήλικη κατανάλωσε κοκτέιλ ναρκωτικών αρχικά κάνοντας χρήση κάνναβης και «σίσα», στο Άλσος Βεΐκου και εν συνεχεία ηρωίνη σε συνδυασμό με χάπι που καταναλώνεται, μεταξύ άλλων, από άτομα με επιληψία και γενικά αγχώδη διαταραχή, στη μονοκατοικία του Βύρωνα.

Ξυπνώντας το πρωί, η φίλη της διαπίστωσε πως ήταν μόνες τους στο σπίτι και πως η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και αιμορραγούσε στο πρόσωπο. Κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Μητέρα 16χρονης: Οι φίλοι της τής ασκούσαν ψυχολογική πίεση

Η μητέρα της 16χρονης κατέθεσε στην αστυνομία πως την χρησιμοποιούσαν για να κάνουν δοκιμές κοκτέιλ ναρκωτικών: «από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών. Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν την έψαχνα να τη βρω που είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου ήθελε να έρθει σπίτι της ασκούσαν ψυχολογική πίεση για να μη γυρίσει. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει».

Από την πλευρά της, φίλη της 16χρονης που βρισκόταν στο διαμέρισμα στον Βύρωνα, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι το θύμα είχε κάνει χρήση ενός φαρμάκου κατά της επιληψίας, που ονομάζεται Lyrica και προκαλεί κύμα ευφορίας, ειδικά όταν χρησιμοποιείται με αλκοόλ, κοκαΐνη ή άλλα οπιούχα.

Σημειώνεται ότι το Lyrica συνταγογραφείται για τη θεραπεία της επιληψίας, του νευροπαθητικού πόνου, της ινομυαλγίας, του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών και της γενικευμένης διαταραχής άγχους.

Προφυλακιστέοι δύο εκ των κατηγορουμένων

Την προφυλάκιση δύο εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση, διέταξε ο εισαγγελέας. Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι άνδρες, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα μια φορά τον μήνα, ενώ ακόμα μία νεαρή γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Σημειώνεται ότι η έκτη συλληφθείσα, ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή με εντολή εισαγγελέα.

Θα έμπαινε στο σπίτι η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων "Τα ΝΕΑ" και "Το ΒΗΜΑ", Βασίλη Λαμπρόπουλου, η οικογένεια της 16χρονης προέβη σε πολλές ενέργειες προκειμένου να ανακόψει την πορεία της προς τον θάνατο από την εκμετάλλευση των διακινητών ναρκωτικών.

Όπως είπε, τις προηγούμενες ημέρες η ανήλικη διέμενε σε σπίτι οικείων της και υπήρχε μια συνεννόηση ώστε να λάβει μια σχετική εντολή για να παρακολουθήσει νυχτερινό σχολείο.

Ωστόσο, η 16χρονη συνάντησε τους συγκεκριμένους ανθρώπους από τη σπείρα, οι οποίοι την πήγαν στο σπίτι στον Βύρωνα. Υπήρχε μια διαρκής τηλεφωνική επαφή των γονιών της με την ίδια, αλλά η οικογένεια δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς γινόταν μέσα σε αυτό το σπίτι.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε μεταβεί ένας άνθρωπος από την Πρόνοια που προσπάθησε να μπει μέσα να ελέγξει την κατάσταση, ωστόσο κανείς δεν άνοιξε την πόρτα.

Σύμφωνα με το Mega, την ημέρα πριν η 16χρονη καταλήξει στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, υπήρχαν πάλι επικοινωνίες με τους οικείους της στις οποίες η ίδια είπε ότι δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο, ενώ δεν έδωσε εικόνα ότι έπεφτε θύμα κάποιας εκμετάλλευσης.

Υπήρχε μάλιστα συνεννόηση να μπει η Αστυνομία στο συγκεκριμένο σπίτι εκείνη την ημέρα και είναι εντυπωσιακό ότι οι ναρκέμποροι, παρότι είχαν αντιληφθεί ότι υπήρχε επικοινωνία με τη μητέρα της 16χρονης, ότι είχαν πάει άνθρωποι της Πρόνοιας και ότι υπήρχε ένας κλοιός γύρω από το σπίτι, δεν έδειξαν ενδοιασμό και υπέβαλαν την κοπέλα στα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων