Δύσκολες ώρες για τον 14χρονο που υπέστει εγκεφαλικό. Υπεβλήθη ήδη σε δύο πολύωρα χειρουργία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δύσκολες ώρες για τον 14χρονο που υπέστει εγκεφαλικό. Υπεβλήθη ήδη σε δύο πολύωρα χειρουργία

Ο 14χρονος μαθητής υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από ανεύρυσμα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Παίδων

 medlabnews.gr iatrikanea

Δύσκολες ώρες και ένα πολύωρο χειρουργείο περιμένουν τον 14χρονο που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα χθες στην Άρτα.

Ο 14χρονος μαθητής υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από ανεύρυσμα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Παίδων. Σήμερα οι γιατροί θα υποβάλουν τον μαθητή από την Άρτα σε κρίσιμο χειρουργείο στον εγκέφαλο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία.

Κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα στην Άρτα

Ο 14χρονος είχε βγει να πει τα κάλαντα στην Άρτα, όπου διαμένει, ωστόσο ξαφνικά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στην Άρτα που εφημέρευε. Εκεί διασωληνώθηκε αμέσως από τους γιατρούς αλλά στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπεβλήθη σε επέμβαση καθώς είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Λόγω όμως της κρισιμότητας της κατάστασης του και προκειμένου να του γίνουν περαιτέρω εξειδικευμένες εξετάσεις κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Αθήνα. Για τον λόγο αυτόν προγραμματίστηκε πτήση αεροσκάφους του ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή του στο Παίδων.

Άμεσα το παιδί βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται διασωλημένο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υποβλήθηκε σε δεύτερη πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο προκάλεσε την εγκεφαλική αιμορραγία.

Νωρίτερα ήταν στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων, όπου υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβαση με την οποία οι γιατροί, προσπάθησαν να ελέγξουν την αιμορραγία τοποθετώντας βαλβίδα αποσυμπίεσης, ενώ ήταν διασωληνωμένο.

Μετά τη διαδικασία συνολικής διάρκειας 20 ωρών, το αγόρι βρίσκεται πια στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων