Δικάζεται ο Βέρτης για τον σκηνοθετημένο εμβολιασμό των 30 ατόμων της ορχήστρας του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δικάζεται ο Βέρτης για τον σκηνοθετημένο εμβολιασμό των 30 ατόμων της ορχήστρας του

Δικάζεται τον Ιούνιο ο τραγουδιστής που φέρεται ότι προσέλαβε ψευτογιατρό για μαζικό εμβολιασμό κατά του κοροναϊού σε 30 μουσικούς της ορχήστρας του

 επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά του Νίκου Βέρτη, του στενού συνεργάτη του Χαράλαμπου Καμπά και του Κύπριου ψευτογιατρού που εμβολίασε με άγνωστο υγρό πάνω από 30 άτομα, τον Απρίλιο του 2021 προκειμένου να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για συναυλίες του τραγουδιστή.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2022 μετά από καταγγελία δύο μουσικών που ανήκαν στην ορχήστρα του τραγουδιστή: του Περικλή Αλιώπη και του Μάνου Επιτροπάκη, με τον πρώτο να προχωρεί σε μήνυση κατ’ αγνώστων και τον δεύτερο να δηλώνει μάρτυρας στη μήνυση. Μάλιστα ο μεν πρώτος παραιτήθηκε, ο δε δεύτερος απολύθηκε από την ορχήστρα.

Ο Μάνος Επιτροπάκης μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και ανέφερε: «Εμείς απλά καταθέσαμε στις δικαστικές αρχές όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση, ο εισαγγελέας έκανε έρευνα, με αποτέλεσμα σήμερα ο Νίκος Βέρτης να κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε τρία μεγάλα αδικήματα. Ηθική αυτουργία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για πλαστογραφία και αυτουργία για αντιποίηση αρχής», είπε αρχικά ο πρώην μουσικός και συνέχισε:

«Με άλλα λόγια η εισαγγελία σήμερα θεωρεί πως ο κ. Βέρτης οργάνωσε αυτόν τον εικονικό εμβολιασμό εναντίον 30 μουσικών και συγγενών του, τους οποίους μάλλον έφερε για δικό του άλλοθι, προκειμένου να μας ξεγελάσει και να συναινέσουμε να πάμε στο Ισραήλ γι’ αυτή τη συναυλία».

Το χρονικό της υπόθεσης του "μαϊμού" εμβολιασμού

Την εποχή που μόλις είχαν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gr και όλοι ανησυχούσαν για τυχόν παρενέργειες αλλά και για τις συνθήκες συντήρησης των εμβολίων, στο κέντρο ΥΤΟΝ υπήρξε ένα εντελώς παράδοξο -κι απ' ό,τι φαίνεται παράνομο- περιστατικό, το οποίο οδήγησε στα δικαστήρια δύο μέλη της ορχήστρας και τον γνωστό τραγουδιστή. Συγκεκριμένα:

Ο Ν. Βέρτης, τον Μάιο του 2021, είχε κλείσει δύο συναυλίες στο Ισραήλ, με την 30μελή ορχήστρα του. Παρότι όλοι ταξίδεψαν στο Τελ Αβίβ (στις 9 Μαΐου εκείνος με λίγους στενούς συνεργάτες για να προμοτάρει το γεγονός) και στις 11 Μαΐου οι μουσικοί του), οι συναυλίες ακυρώθηκαν εξαιτίας του βομβαρδισμού του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν από τη Χαμάς. Γι' αυτό, μόλις προσγειώθηκαν στο Τελ Αβίβ οι μουσικοί, οδηγήθηκαν σε καταφύγια προκειμένου να μείνουν ασφαλείς, καθώς μόνο στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, έπεσαν 110 ρουκέτες. Στις 12 Μαΐου επέστρεψαν όλοι μαζί στην Αθήνα. 

Και τότε ξεκίνησαν τα περίεργα.

Αλλά, ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή και συγκεκριμένα από τις 13 Απριλίου 2021, όταν οι μουσικοί της ορχήστρας κλήθηκαν ένα πρωί στο κέντρο διασκέδασης ΥΤΟΝ για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο απαιτούσε το Ισραήλ προκειμένου να γίνουν δεκτοί ταξιδιώτες στο έδαφός του. Τότε, η πλατφόρμα του ΕΟΔΥ είχε ανοίξει μόνο για τους ηλικιωμένους και για όσους ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες. Οι 28 μουσικοί που βρίσκονταν στην Αθήνα και οι δύο που ήταν στην Κύπρο δεν ανήκαν σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.

Πώς έγινε ο εμβολιασμός στο ΥΤΟΝ;

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη η πλατφόρμα που είχε ανοίξει για εμβολιασμό στη χώρα δεν κάλυπτε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η ισραηλινή εταιρεία τούς διαβεβαίωσε πως ο εμβολιασμός μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος με ασφάλεια κι έτσι έγινε στο κέντρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται ο τραγουδιστής.

Για την είσοδο στη χώρα του Ισραήλ δεν αρκούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Έπρεπε να διενεργηθεί και τεστ αντισωμάτων, στο οποίο διαπίστωσαν πως είχαν μηδενικά αντισώματα ένα εικοσιτετράωρο αργότερα. Επικοινώνησαν με την εταιρεία και τον… ψευτογιατρό και τους είπαν πως τα αντισώματα δεν αναπτύσσονται αμέσως. Ο Νίκος Βέρτης και οι συνεργάτες του επέστρεψαν στην Ελλάδα, λόγω της επίθεσης που δέχτηκε το Ισραήλ, χωρίς να πραγματοποιήσουν τις εμφανίσεις τους. Ωστόσο, παρά τις δύο δόσεις που τους έκανε ο ψευτογιατρός, τα αντισώματα που είχαν εξακολουθούσαν να είναι μηδενικά.

Τι απαντά η δικηγόρος του

Η δικηγόρος του τραγουδιστή, Φιλιππία Κατσαούνη μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον εντολέα της λέγοντας: «Ο κύριος Βέρτης όπως και οι στενοί συνεργάτες του είναι θύματα σε αυτή την ιστορία δεν είχαν καμία σχέση με την διοργάνωση του εμβολιασμού την οποία ανέλαβε ισραηλινή εταιρεία παραγωγής συναυλιών αναθέτοντας στον εμβολιασμό του σε ένα πρόσωπο που τους παρουσιάστηκε σαν γιατρός και τον οποίο πρώτη φορά συνάντησαν την ημέρα του εμβολιασμού όλων. Λίγο καιρό πριν είχαν χάσει στενά συγγενικά τους πρόσωπα από την πανδημία συγκεκριμένα, ο κύριος Βέρτης έχασε την πρώτη ξαδέρφη του και τον θείο του που ήταν και πατέρας ενός εκ των συνεργατών του γι’ αυτό άλλωστε μαζί με τον κύριο Βέρτη με συνεργάτες του και μέλη της ορχήστρας που επρόκειτο να ταξιδέψω στο Ισραήλ εμβολιάστηκαν και συνεργάτες του που δεν ταξίδεψαν μαζί με τους υπόλοιπους για τη συναυλία ενώ επίσης εμβολιάστηκαν και συγγενικά τους πρόσωπα με μόνο σκοπό την προστασία της υγείας όλων να τονίσω πως ο εμβολιασμός ήταν προαιρετικός κανένας δεν εξαναγκάστηκε να εμβολιαστεί ούτε να συμμετέχει στην συναυλία μόλις έγινε αντιληπτό Ότι εξαπατήθηκαν ο κύριος Βέρτης τους προέτρεψε όλους να κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και έτσι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εναντίον του πραγματικά υπαίτιου προσώπου».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων