Στο Πανεπιστήμιο στη Β. Καρολίνα διαγνώστηκαν με καρκίνο 150 φοιτητές επειδή οι αίθουσες διδασκαλίας είχαν τοξικά υλικά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στο Πανεπιστήμιο στη Β. Καρολίνα διαγνώστηκαν με καρκίνο 150 φοιτητές επειδή οι αίθουσες διδασκαλίας είχαν τοξικά υλικά

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αίθουσες διαλέξεων και διδασκαλίας ήταν φτιαγμένες από τοξικά χημικά υλικά.

medlabnews.gr iatrikanea 

Περισσότεροι από 150 φοιτητές, προσωπικό και απόφοιτοι φέρεται να έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το πανεπιστημιακό κτίριο στη Βόρεια Καρολίνα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αίθουσες διαλέξεων και διδασκαλίας ήταν φτιαγμένες από τοξικά χημικά υλικά.

Λέμφωμα, καρκίνος του θυρεοειδούς, καρκίνος του μαστού είναι ορισμένες από τις ασθένειές με τις οποίες έχουν διαγνωσθεί άνθρωποι, που με τη μία ή την άλλη ιδιότητά περνούσαν ώρες επί χρόνια στο Pοe Hall, όπου παραδίδονταν μαθήματα ψυχολογίας σε 4.000 φοιτητές.

Το κτίριο του Πανεπιστημίου έβαλε «λουκέτο» το Νοέμβριο του 2023 εν μέσω αναφορών για έκθεση των φοιτητών και του προσωπικού σε πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB).

Πρόκειται για τοξικές χημικές ουσίες που σχετίζονται με τον καρκίνο, σχολιάζει η Daily Mail

Έρευνα που έγινε το Μάρτιο διαπίστωσε ότι τα επίπεδα PCB σε πέντε δωμάτια ήταν 38 φορές υψηλότερα από το όριο του Οργανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA). Σε βάρος του πανεπιστημίου έχουν υποβάλει μήνυση 152 άτομα που υποστηρίζουν ότι οι ασθένειές που εκδήλωσαν συνδέονται με την εν λόγω τοξίνη.

Το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας αντιμετωπίζει τώρα αγωγές στις οποίες προχώρησαν οι συγγενείς ορισμένων από των 152 ασθενών που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και Σάρα Γκλαντ που φοίτησε στο πανεπιστήμιο Βόρειας Καρολίνας το 2007-2013. Λίγα χρόνια αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και τελικά τον Ιανουάριο του 2024 απεβίωσε σε ηλικία 35 ετών. «Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Δεν με νοιάζει η αποζημίωση. Με νοιάζει να βοηθήσω άλλους ανθρώπους», τόνισε ο σύζυγος της.

Η Κρίσιτ Λούις, που φοίτησε στο πανεπιστήμιο το 2007-2012, στα τέλη του 2011 διαγνώστηκε με καρκίνο του θυμοειδή. Η ίδια τόνισε ότι νιώθει προδομένη καθώς πίστευε ότι μορφώνεται «σε ένα ασφαλές μέρος πριν ξαφνικά αποδειχθεί ότι οι συνθήκες δεν ήταν ασφαλείς». Το κτίρ

ιο κατασκευάστηκε το 1971, που τα PCBs ήταν ευρέως διαδεδομένα σε βιομηχανικά προϊόντα, όπως λάδια, μονωτήρες και ηλεκτρικές συσκευές όπως τηλεοράσεις, φωτιστικά και ψυγεία.

Τα PCBs ταξινομούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως γνωστές καρκινογόνες ουσίες για τον άνθρωπο. Η παραγωγή τους απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων