Christina Applegate. Έπασχε από ανορεξία «Έτρωγα 5 αμύγδαλα τη μέρα». Είναι η απώλεια βάρους προειδοποιητικό σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Christina Applegate. Έπασχε από ανορεξία «Έτρωγα 5 αμύγδαλα τη μέρα». Είναι η απώλεια βάρους προειδοποιητικό σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας;

Η ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια δίνει τη δική της μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τόνισε πως ποτέ έως τώρα, δεν είχε συζητήσει δημόσια για τη δια

medlabnews.gr iatrikanea

Η ηθοποιός Κριστίνα Άπλγκεϊτ δεν έχει “συζητήσει” ποτέ τη μάχη που έδινε με την ανορεξία μέχρι τώρα.

Η διάσημη ηθοποιός Κριστίνα Άπλγκεϊτ μίλησε για το ότι πάλευε με την ανορεξία και τις διατροφικές διαταραχές στο τελευταίο επεισόδιο του podcast, “MeSsy”.

Η ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια δίνει τη δική της μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τόνισε πως ποτέ έως τώρα, δεν είχε συζητήσει δημόσια για τη διατροφική της διαταραχή.  

 Νευρική ανορεξία σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας

 Υπάρχουν περιπτώσεις που αναφέρονται περιστατικά νευρικής ανορεξίας μετά από ιστορικό σκλήρυνσης κατά πλάκας. Σε αναφορά παρουσιάζεται περίπτωση κατά την οποία μια 29χρονη παντρεμένη εμφάνισε νευρική ανορεξία μετά από 8 χρόνια ιστορικό σκλήρυνσης κατά πλάκας. Εισήχθη σε μια εξειδικευμένη μονάδα διατροφικών διαταραχών για επανασίτιση μετά από δραματική μείωση του σωματικού της βάρους. 

Είναι η απώλεια βάρους προειδοποιητικό σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας;

 Μελέτες έχουν αναφέρει αυξημένα επίπεδα προφλεγμονωδών κυτοκινών, όπως η ιντερφερόνη-γάμα (IFN-γ), η ιντερλευκίνη-17 (IL-17), η IL-21, η IL-23 και ο παράγοντας νέκρωσης όγκου α (TNFα) σε ασθενείς με ΣΚΠ. . Και τα στοιχεία έχουν περιγράψει τη συσχέτιση μεταξύ των προφλεγμονωδών κυτοκινών και της απώλειας βάρους. Ως εκ τούτου, μπορεί να υποτεθεί ότι τα υψηλά επίπεδα προφλεγμονωδών κυτοκινών σε ασθενείς με ΣΚΠ είναι η κύρια αιτία απώλειας βάρους.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ είπε στην εκπομπή ότι το θέμα με τα κιλά της ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία, όταν ο γιος μιας γειτόνισσας, την αποκαλούσε χοντρή.

“Ήταν f – – king βασανιστήριο”, δήλωσε η 52χρονη Applegate. “Απλά στερούσα το φαγητό από τον εαυτό μου για χρόνια και χρόνια και χρόνια”.

Όταν ήταν 15 ετών και είχε ξεκινήσει την επιτυχημένη πορεία της στο «Married With Children», η μητέρα της, την έβαλε να ξεκινήσει δίαιτα. Η Άπλγκεϊτ δεν θυμάται εκείνη την περίοδο με τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς όπως τόνισε: «Ήταν πάντα ανταγωνιστική (η μητέρα μου). Αν έφτανα τα 49 κιλά, αναρωτιόταν πάντα πώς το κατάφερνα. Ο λόγος ήταν ότι έτρωγα πέντε αμύγδαλα σε μια μέρα, έκλαιγα και δεν θα ήθελα να βγω από το σπίτι για πολλά χρόνια».

“Και αν έτρωγα έξι, θα έκλαιγα και δεν θα ήθελα να βγω από το σπίτι”, εξήγησε.

Η πρωταγωνίστρια του “Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead” πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά μαζί με τους Ed O’Neill, Katey Sagal και David Faustino. Η σειρά διήρκεσε 11 σεζόν και προβλήθηκαν περισσότερα από 260 επεισόδια.

Η Applegate υποδυόταν την κόρη του Al (O’Neill) και της Peggy Bundy (Sagal), Kelly, η οποία συχνά εισέπραττε το δυνατό χειροκρότημα του κοινού όταν έβγαινε στο πλατό. Η Kelly φορούσε συνήθως crop tops και μίνι.

“Ήθελα τα κόκαλά μου να εξέχουν, γι’ αυτό δεν έτρωγα”, αποκάλυψε.

Το αδύνατο σώμα της ήταν “πολύ τρομακτικό για όλους” πίσω από την κάμερα, συνέχισε η Applegate.

“Έλεγαν, ‘Η Κριστίνα δεν τρώει ποτέ'”, είπε στο podcast της. “Αλλά για μένα, ήμουν τεράστια”.

Η ηθοποιός διαγνώστηκε το 2028 με καρκίνο του μαστού. Εξαιτίας αυτού υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, ενώ το 2017 αφαίρεσε τις ωοθήκες και τις σάλπιγγές της.

Τον Αύγουστο του 2021, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων