Η 85χρονη σερφερ ολοκλήρωσε τον διάπλου Κεφαλονιάς - Ζακύνθου σε 3 ώρες και 40 λεπτά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η 85χρονη σερφερ ολοκλήρωσε τον διάπλου Κεφαλονιάς - Ζακύνθου σε 3 ώρες και 40 λεπτά

 medlabnews.gr iatrikanea

Η Αναστασία Γερολυμάτου ολοκλήρωσε με επιτυχία το διάπλου Κεφαλονιά - Ζάκυνθο. 

Ποια είναι η είδηση; Ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια στα 85 της χρόνια είναι η γηραιότερη γυναίκα windsurfer στον πλανήτη και κατέχει το RECOR GUINESS.

Είναι αθλήτρια που αποτελεί κυριολεκτικά μια κατηγορία μόνη της και το απέδειξε για άλλη μια χρονιά στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο λόγος για την 85χρονη windsurfer από την Κεφαλονιά Αναστασία Γερολυμάτου από την Κεφαλονιά, η οποία διήνυσε συνολικά 10,8 μίλια σε 3 ώρες και 40 λεπτά για να φτάσει από την παραλία Κορώνη της Κεφαλονιάς στον Άγιο Νικόλα Βολιμών στη Ζάκυνθο.

Είναι γνωστή ως «η surfer της Κεφαλονιάς» και αφιέρωσε το επίτευγμά της σε μικρούς και μεγάλους, τους οποίους παροτρύνει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Πιστεύει πως κάθε αθλητική δραστηριότητα θέτει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σε εγρήγορση χαρίζοντας τη ζωντάνια που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος και την ευχαρίστηση που δικαιούται, ανεξαρτήτoυ ηλικίας.

Παράλληλα ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες που καθημερινά προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στους πολλαπλούς καθημερινούς τους ρόλους, υπενθυμίζοντάς τους ότι πέρα από την στήριξη της οικογένειας και της εργασίας τους, πρέπει να αφιερώσουν χρόνο και στον εαυτό τους, κάνοντας πράγματα που τις ευχαριστούν, τις ξεκουράζουν και τις εξελίσσουν.

Πιστεύει πως κάθε αθλητική δραστηριότητα θέτει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σε εγρήγορση χαρίζοντας τη ζωντάνια που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος και την ευχαρίστηση που δικαιούται, ανεξαρτήτoυ ηλικίας

Η ίδια δέχθηκε να πει δυο λόγια για το κατόρθωμα της αλλά και για την αγάπη της για αυτό που κάνει και φέρνει τόσες επιτυχίες. «Ήταν πέρσι να γίνει κανονικά αυτός ο Διάπλους. Πέρσι όμως τα παιδιά είχαν πάει όλα στη Βόρεια Ελλάδα και δεν υπήρχε κανείς λόγω των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει. Το κάναμε φέτος. Μιλήσαμε και με τον Δήμαρχο της Ζακύνθου και τον ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει αυτό. Εμείς αργήσαμε από το Κατελειό καθώς δεν είχε αέρα με την απόσταση να είναι στα 11 μίλια. Τελικά πήγαμε στην Κορώνη. Στην αρχή δεν είχε πολύ αέρα, αλλά μετά είχε καλό καιρό. Ήταν πολύ ωραίο για μένα όλο αυτό και αισθάνθηκα πολύ όμορφα. Ο Δήμαρχος είχε πάρει επίσης να μάθει που βρισκόμαστε και μου υποσχέθηκε να έρθει στην Κεφαλονιά να συναντηθούμε»

Σε ανάρτηση της η Αναστασία Γερολυμάτου, την οποία συνόδεψε μια καταπληκτική ομάδα ανθρώπων ανέφερε για τον διάπλου της: «10,8 ναυτικά μίλια – 3 ώρες και 40 λεπτά Όταν ανέβηκα πάνω στη σανίδα δεν σκέφτηκα ούτε την απόσταση ούτε την ηλικία μου… Είπα θα φτάσω Ζάκυνθο και μάλιστα θα το διασκεδάσω. Είχα καλό αέρα και ανθρώπους δικούς μου κοντά μου… ήμουν σίγουρη ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Ευχαριστώ όσους με υποστήριξαν με τόση αγάπη από κοντά». Νωρίτερα είχε στείλει ένα υπέροχο μήνυμα θέλοντας να παρακινήσει όλο τον κόσμο να αγαπήσει τον αθλητισμό και να προσπαθήσει για το καλύτερο. «Στα 85 μου δεν το βάζω κάτω! Αφιερώνω αυτόν τον διάπλου σε μικρούς και μεγάλους και σας παροτρύνω να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό. Ιδιαίτερα στις γυναίκες θέλω να υπενθυμίσω ότι πέρα από την οικογένεια και την εργασία τους, πρέπει να αφιερώσουν χρόνο και στον εαυτό τους, κάνοντας πράγματα που τις ευχαριστούν τις ξεκουράζουν και τις εξελίσσουν»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων