Η τελετή έναρξης του διαγωνισμού μαθητικής ρομποτικής FIRST Global 2024 του (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η τελετή έναρξης του διαγωνισμού μαθητικής ρομποτικής FIRST Global 2024 του (video)

Η Εθνική μας ομάδα λοιπόν ξεκινάει σήμερα τους αγώνες της με την ευχή όλων μας να συνεχίσει τις επιτυχίες της.

 medlabnews.gr 

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε ένα κλίμα γεμάτο ζωντάνια, κέφι και παρουσία θεατών όλων των ηλικιών από ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του FIRST Global Challenge 2024. Η τελετή άρχισε με την Παρέλαση των Εθνών του FIRST Global με τους σημαιοφόρους να κρατούν και να κυματίζουν την εθνική τους σημαία γεμάτοι ενθουσιασμό και χαμόγελα. Μάλιστα, αρκετές από τις ομάδες των διάφορων χωρών, επέλεξαν να παρελάσουν φορώντας την παραδοσιακή τους ενδυμασία. Πρώτη χώρα που άνοιξε την αυλαία της μεγάλης διοργάνωσης ήταν το Αφγανιστάν, ενώ την παρέλαση έκλεισε η ομάδα της ελληνικής αποστολής, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές που υποδέχτηκαν με ιδιαίτερα θερμό τρόπο. Η ξεχωριστή βραδιά προσέφερε θέαμα, καθώς παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερη παράσταση που πρόβαλλε τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ εντυπωσιακά ήταν και τα μουσικοχορευτικά δρώμενα με την συμμετοχή παιδιών που μετέδωσαν το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ των λαών, μετέφεραν το μήνυμα ότι το αύριο ανήκει στα νέα παιδιά, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια και στο... μυαλό της επόμενης γενιάς Stem. Ακολούθησε μια ειδική παράσταση αλλά και ένα εξαιρετικό μουσικό σόου από του παγκοσμίου φήμης συγκρότημα, Black Eyed Peas.

Με την αρωγή της ΚΕΔΕ ξεκινάει σήμερα η συμμετοχή της Εθνικής μας Ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που φιλοξενείται φέτος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Δήμο Πειραιά και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εχθές έγινε και η τελετή έναρξης στο Καλλιμάρμαρο παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου που ήταν και από τους πρωτοπόρους όταν ήταν δήμαρχος.

Παιδιά από δεκάδες δήμους της Ελλάδας θα διαγωνιστούν με τα εθνικά μας χρώματα και με σοβαρές πιθανότητες διάκρισης. Η εκπαιδευτική ρομποτική άλλωστε είναι ότι πιο χρήσιμο και σύγχρονο μπορούν να προσφέρουν οι δήμοι στους μαθητές τους μετά τη προληπτική ιατρική.

Διότι δεν πρόκειται περί αυτού που αρχικά ακούγεται, αλλά η εκμάθηση σχεδιασμού και υλοποίησης ενός project. Στην Εκπαιδευτική Ρομποτική STEM ένας μικρός μαθητής μαθαίνει να σχεδιάζει με πραγματικούς όρους το πως θα φτιάξει αυτό που σκέφτεται μέσα από την καινοτομία και στην συνέχεια να το οργανώσει με τους υπάρχοντες πόρους και να το υλοποιήσει. Και η Εκπαιδευτική ρομποτική ασχολείται με θέματα που ασχολείται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως το περιβάλλον, η ενέργεια, η διαμόρφωση της πόλης μου, οι βιώσιμες μεταφορές, η λειψυδρία κ.α. Φέτος το θέμα του First Global 2024 είναι το «τροφοδοτώντας το μέλλον» και έχει στόχο να προετοιμάσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν μέσω της καινοτομίας τα προβλήματα διατροφής που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης.

Το First Global 2024 φιλοξενεί φέτος τις εθνικές ομάδες από 190 χώρες και το Σάββατο θα τη παρακολουθήσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ όλη την διοργάνωση μεταδίδει απ΄ευθείας το ERTFLIX.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική μεταδίδεται ραγδαία πια και στην Ελλάδα με πρωτοπόρους τους δήμους, ενώ Έλληνες μαθητές έχουν ήδη αρκετές διακρίσεις στους διεθνείς διαγωνισμούς. Η εκπαιδευτική ρομποτική χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες ξεκινώντας από το First Lego Lingue που αναπτύσσεται και από τους δήμους σε μικρές ηλικίες, συνεχίζοντας στο First Tech Challenge για λίγο μεγαλύτερα παιδιά που θέλουν να προχωρήσουν στο τομέα και ο ολοκληρώνεται με το First Robotics Competition για τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν σε αγωνιστικά διεθνή επίπεδα για πολύ προχωρημένους. Στο First Robotics Competition πριν από λίγους μήνες δημιουργήθηκε η πρώτη ελληνική ομάδα pyroneers που ετοιμάζεται να συμμετάσχει στους προκριματικούς της Τουρκίας για τους τελικούς του Huston μετά την επιτυχία που είχαν τα παιδιά της να λάβουν το πρώτο παγκόσμιο βραβείο στην μεσαία κατηγορία.

Η Εθνική μας ομάδα λοιπόν ξεκινάει σήμερα τους αγώνες της με την ευχή όλων μας να συνεχίσει τις επιτυχίες της.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων